SKUPŠTINA UDRUGE VOLONTERA

639 0

NOVA GRADIŠKA, 27. veljače 2013. – Članovi Udruga volontera Nova Gradiška, 26 redovnih i 54 pridružena člana, imali su na godišnjoj Skupštini razloga pohvaliti se svojim brojnim aktivnostima provedenim u protekloj godini.

Zapamtili su ih i građani jer su se često njihove aktivnosti događale na ulici i zajedno s građanima, kao što su bili slučajevi razmjene odjeće i knjiga. Zapamtili su ih i zahvalni bili i građani koji su se našli u socijalnim i zdravstvenim problemima, usamljeni i nemoći građani, kojima su volonteri konkretno i izravno pomogli, te bili moralna potpora.

 

Dugačak je bio popis aktivnosti predsjednice dr. Vesne Oršulić, od tribina i radionica do sudjelovanja u Zelenoj akciji i organiziranja koncerta u crkvi sv. Petra u Cerniku i posjete bolnice sv. Rafael na Strmcu. Mogu se pohvaliti dobrom suradnjom s Općom bolnicom, novogradiškim udrugama, Industrijsko-obrtničkom školom i Policijskom upravom brodsko-posavskom.

 

Udruga volontera uspjela je po svojim aktivnostima biti prepoznata u Novoj Gradiški i okolici. Koliko je hvale vrijedan njihov rad najbolje potvrđuje 2.400 kuna s kojima su raspolagali u prošloj godini. Kolika je, međutim, ukupna vrijednost njihovih donacija i potpora, te nemjerljiv volonterski rad, nije izračunato. Samo u akciji Korak za Ljubicu i liječenje oboljele Okučanke, prikupljeno je 45.000 kuna, a obitelj Sokić dobila je potporu od 4.000 kuna. Udruga je pomagala rad Udruge multiple skleroze, bolesnu Martinu, a Općoj bolnici darovani su ručnici i deke.

Udruga volontera gotovo s istim aktivnostima nastavlja rad i u ovoj godini. I dalje će peći palačinke i u povodu Međunarodnog dana volontera organizirati Ples volontera i tombolu i tako namicati novac za rad udruge.

Treba reći da udruga u prošloj godini nije dobila očekivanu potporu za rad od Grada Nova Gradiška i Brodsko-posavske županije.

Istaknimo da su u povodu Međunarodnog dana volontera volonterima godine za 2012. godinu proglašeni Jasna Borojević i Jadranko Paulus.

 

Skupština udruge volontera održana je pod predsjedanjem Nine Kapetanića, a u nazočnosti novogradiških udruga koje provode slične aktivnosti. Ljiljana Lukačević, Dražen Oršulić i Martina Pikollo čestitali su volonterima na aktivnostima i izrazili zadovoljstvo što provode slične aktivnosti u interesu ljudi koji imaju probleme.

 

Related Post

UDRUGA “POZITIVA”

Autor - 06/05/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 6. svibnja 2014. -U suradnji s Brodsko-posavskom županijom i uz potporu iz sredstava Savjeta za europske integracije Brodsko-posavske…

UDRUGA GLUHIH

Autor - 17/12/2012 0
U subotu je subotu u Udruzi gluhih i nagluhih organizirana je podjela božićnih darova- slatkih paketa- za naše najmlađe članove.…