SKUPŠTINA VINOGRADARA I VOĆARA “SVETI VINKO” STARO PETROVO SELO – Okupiraju obronke Petrove gore

1620 0

STARO PETROVO SELO, 29.siječanj 2010. – Pedesetak članova Udruge vinogradara i voćara «Sv. Vinko» okupilo se na izbornoj Skupštini u Lovačkom domu u Vladisovu. Potvrđen je dobar rad udruge proteklih godina na edukaciji članova i stvaranju uvjeta za bavljenje voćarstvom, vinogradarstvom i podrumarstvom. Kako je istaknuo dosadašnji predsjednik Stjepan Pavlagić, velik doprinos unapređivanju ove djelatnosti dala je Općina Staro Petrovo Selo. – Prošle smo godine kupili laboratorij za analizu mošta, vina i voćnih rakija, te presu za grožđe od 1500 litara sa muljačom od tri tone. Time smo našim članovima znatno olakšali posao u vrijeme berbe. Udruga je osnovana za edukaciju članova i poricanje mladih ljudi na sadnju vinograda i voćnjaka. Smatram da smo u tome uspjeli – kazao je Stjepan Pavlagić.

Petrovoselski vinogradari i voćari usvojili su izvješće o radu i blagajničko izvješće. Za novog predsjednika izabrali su Vladimira Plavca, koji je nastavio najstariju tradiciju vinogradarstva svojih djedova u petrovoselskom kraju. – Zahvaljujem na povjerenju svim članovima udruge, ponajprije dosadašnjem predsjedniku Stjepanu Pavlagiću, koji je voćarima i vinogradarima osnovao udrugu koja je puno doprinijela da se na našem području intenzivno sade vinogradi i voćnjaci. Očekujem nove članove u udruzi i nove aktivnosti da kao udruga još više ojačamo. Želimo naći nove sponzore i zadržati stara prijateljstva, sačuvati stare i saditi nove vinograde i voćnjake na čast našoj Općini i Županiji. Priliku imamo da idemo naprijed i razvijamo ovu gospodarsku djelatnost – kazao je novi predsjednik Vladimir Plavac.  

Related Post

VATROGASNO PRIJATELJSTVO

Autor - 23/06/2015 0
ŠTIVICA, 23. lipanj 2015. – U nedjelju, 21. lipnja, u Štivici je održan tradicionalni Susret prijatelja četiri Dobrovoljna vatrogasna društva:…