Sloga neodlučno 1:1 s Oriolikom

697 0

5. ožujak 2011. – Danas su vijesti sa sportskih terena

zaista pozitivne: Sloga je odigrala 1:1 sa jakim Oriolikom, odbojkašice su u 1.HOL pobijedile u Dubrovniku domaćina s 3:0, rukometašice Slavonke su pobijedile u 3.HRL osječku Olimpiju 26:23, a rukometaši Nove Gradiške u natjecanju 2.HRL Požegu sa 33:23. Pa, krenimo redom. Nogometaši Sloge su jednoj vrlo kvalitetnoj utakmici sa jakom momčadi Oriolika iz Oriovca odigrali pravičnih i realnih 1:1. U nekoliko faza utakmice dominirali su igrači Sloge, povremeno je inicijativu imao Oriolik, koji se predstavio u solidnom svijetlu, prije svega uspješnim kombinacijama pred vratima, ali im je nedostajala efikasnost. Tu posebno ističemo 19. i 29. minutu kada su napadači Milinković i Ergotić ostali sami i pucali na gol, a lopta je otišla tik vratnice nebranjenog gola ili 29. minutu kada je Haring pogodio u vrlo povoljnoj prilici gredu gola. To je bio period kada je Oriolik dominirao. Međutim, ostalo vrijeme novogradiški nogometaši su vrlo uspješno blokirali opasne napade gosta i dobrim pasovima u dubinu, nažalost i previše kroz sredinu, vrlo opasno napadali i stvarali daleko izglednije prilike od Oriolika. Najveće prilike, možemo reći matne prilike, nogometaši Sloge imali su u 34. minuti kada je Radošić izbio u šesnaesterac i brzopleto pucao preko gola. Ili prilika u 45. minuti kada Mutnjaković nerezonski puca u gol, a Bokan mu je bio idealno postavljen na desnom boku bez čuvara na ivici kaznenog prostora. U završnici prvog poluvremena Sloga je dominirala i imala još nekoliko poluprilika kada su se gosti jedva uspjeli obraniti. Završnicu poluvremena čini jedna nepotrebna gužva pred golom Sloge kada Kulundžić energično rasčišćava.

U nastavku ponovno dobra, kvalitetna i obostrano brza igra. Igra se otvoreno, ali nažalost , daleko od gola. Ipak, kada je bilo manje uzbuđenja pala su dva gola. Oba uistinu lijepa. Sloga je imala napad, izgubljena je lopta, uslijedila je po desnoj strani dubinska lopta poludesno, loptu je primio Novogradiščanin Valerio Balašković poveo ju je nekoliko koraka i kada je vidio da ga nitko ne spriječava sa oko 25 metara s distance, poludesno je snažno opalio po lopti, koja je odsjela u sutrotnom desnom kutu golmana Ruškana. Bio je to prekrasan gol, pravi euro-gol, koji je bio neobranjiv jer se lopta zabila u sam desni vratarev gornji kut. Tako je Oriolik poveo s 1:0. Bila je to 69. minuta igre. Od tada Sloga forsira oštrije i učinkovitije akcije, Bokan prelazi s bočnih pozicija u središnjicu, trener Šalinski mijenja igrače, pa umjesto Đurića igra Ugarković, a umjesto Radošića Jurišić i najzad umjesto Barišića Curić. Igra je dobila na tempu, Sloga je nadmoćnija, bolja, prodornija i po igri i terenskoj dominaciji izjednačenje je visilo u zraku. I uistinu se to dogodilo samo 7 minuta nakon Balaškovićevog prekrasnog gola. Akcija je išla po sredini. Lopta je ubačena u lijevo na ivicu kaznenog prostora, nastaje gužva u kojoj se najbolje snalazi lucidni i rutinirani Bojan Bokan i loptu efektno ubacuje u mrežu. To je bilo izjednačenje u 76. minuti.

Kako je igra dalje odmicala nizale su se naizmjenične akcije, bilo je i prilika, ali nije više bilo pogodaka. Solidan je bio Slogin obrambeni sustav, na čelu sa danas vrlo istaknutim Zlatkom Kulundžićem koji je riješio desetak opasnih situacija, Janković je bio njemu uz bok, cijela uža linija vrlo solidna, izuzev ona dva propusta kada su zakasnili i ostavili vratara Ruškana na milosti napadača Oriolika. U vezi i napadu, Bokan je bio vrsni asist, ali su ga trebalo više upošljavati loptama jer je on motor koji pokreće akcije Sloge. Sve u svemu, jedna vrlo dobra igra Novogradiščana, rezultat je realan, a po prilikama je mogla pobijediti i jedna i druga momčad. U svakom slučaju vrlo dobra nogometna predstava pred preko stotinu gledatelja i na kraju obje momčadi zadovoljne napustile su teren. Sloga je igrala u sastavu: Ruškan, Čavalić, Jankavić, Kulundžić, Mutnjaković Španović, Barišić, Janković, Đurić, Bokan i Radošić, kasnije su ušli: Curić, Ugarković, Jurišić. Trener:Boris Šalinski.

 

Na slici: s današnje utakmice Sloge i Oriolika.

 

KLIKNITE NA SLIKU! 

 

Related Post