SMIJEH JE LIJEK: U subotu besplatno kino

107 0

NOVA GRADIŠKA, 18. siječanj 2019. – S veseljem objavljujemo kako ćemo u subotu, 26. 1. u 18, 00 u sklopu našeg novog programa SMIJEH JE LIJEK održati BESPLATNU projekciju filma Johnny English. Projekcija je bila planirana za Svjetski dan smijeha, 10. siječnja, međutim, zbog manjih tehničkih poteškoća, prikazujemo ga nešto kasnije.

S nadom da će zvonki smijeh odjekivati i našom dvoranom, veselimo se vašem dolasku – poručuju iz Pučkog otvorenog učilišta MAR.

*Cilj Svjetskog dana smijeha je potaknuti ljude da se što više smiju jer će se osjećati bolje, rasteretiti stresa, smanjiti brige i depresiju i tako ojačati imunitet, poručuju brojni znanstvenici i liječnici koji ističu kako se smijati trebamo svakoga dana. Ako je organizam pod stresom povećava se razina kortizola i adrenalina, što može izazvati povišenje krvnog tlaka i začepljenje arterija, a istraživanja pokazuju da smijeh izaziva posebne fiziološke promjene koje pomažu organizmu. Tako zvonki smijeh povećava stvaranje limfocita i aktivnost stanica koje ubijaju tumorske stanice. Smijanjem se povećava razina gama-interferona, proteina aktivnog u borbi protiv bilo koje bolesti. Smijeh je lijek jer dovodi kisik u krvožilni sustav i potiče lučenje endorfina (proteina koji se sastoji od 31 aminokiseline), te može promijeniti kemiju mozga nabolje.

S nadom da će zvonki smijeh odjekivati i našom dvoranom, veselimo se vašem dolasku!

Related Post

KULTURNA MANIFESTACIJA

Autor - 20/08/2012 0
STUPNIČKI KUTI, 19. kolovoz 2012. – Kulturno-umjetničko društvo ”Graničar” Stupnički Kuti organiziralo je 18.kolovoza 2012. godine drugu po redu manifestaciju…

FASCINANTAN GLAZBENI HRAM

Autor - 25/04/2017 0
Autor Julijana Žirovčić NOVA GRADIŠKA – U nedjelju 23. 04. 2017. je u crkvi sv Terezije Avilske u Novoj Gradiški…