SMIJEŠNA KAZNA: Navijači NK „Tomislav“ iz Cerne ne smiju 8 dana na utakmice svog kluba 

649 0

Foto Policija brodsko-posavska 

 

SLAVONSKI BROD 4.  ožujka 2024. – Zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima Općinski sudu u Slavonskom Brodu je navijačima NK „Tomislav“ iz Cerne izdao naredbu o određivanju mjere opreza zabrane posjećivanja prostora gdje nastupa nogometni klub sa područja Općine Cerna  u trajanju 8 dana.

Kako navodi  Policija brodsko-posavska  28 navijača se 2. ožujka u Oriovcu prilikom odigravanja nogometne utakmice između NK „Oriolik“ i NK „Tomislav“ iz Cerne protupravno ponašalo jer su na nogometno igralište bacali predmete i razne boce. Svi su uhićeni i privedeni u policijsku postaju.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 7 osoba prilikom odigravanja nogometne utakmice bilo pod utjecajem alkohola, jedna osoba (r. 1994.) posjedovala je pirotehničko sredstvo koje je mu je  oduzeto. Duga osoba (r. 2001.) kod sebe nije imala osobnu iskaznicu, dok je trećoj osobi (r. 1994.) isteklo važenje osobne iskaznice. Izdani su im obavezni prekršajni nalozi zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici. Četvrta muška osoba (r. 1997.) upravljala osobnim automobilom pod utjecajem alkohola (0,81 promila) te mu je izrečena zabrana upravljanja motornim vozilom uz oduzimanje vozačke dozvole (prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama). 

Protiv svih osoba su podneseni optužni prijedlozi Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima koji im je izdao naredbu o određivanju mjere opreza zabrane posjećivanja prostora gdje nastupa nogometni klub sa područja Općine Cerna  u trajanju 8 dana. 

Related Post