SMOTRA FOLKLORA

743 0

REŠETARI, 12. svibanj 2012. – Ulica Vladimira Nazora i ljetna pozornica u dvorištu DVD-a Rešetari danas su bili mjesto gdje se pjevalo, sviralo i uživalo u ljepoti narodnih nošnji i mladih folkloraša, običaja i narodne baštine.

KUD „Rešetari“ ove je godine na 7. smotru „Slavonac sam time se ponosim“ doveo kulturno umjetnička društva i skupine iz prijateljske općine Kanfanar u Istri, Oriovca, Drežnika i Cerne. Uz njih, sve one koji su se okupili na ovoj svečanosti folklora i narodne baštine bili su i domaći folkloraši KUD-a „Rešetari“, njihova ženska pjevačka skupina i mladi folkloraši, koji su otvorili ovu tradicionalnu manifestaciju, koja se organizira u povodu Dana općine Rešetari i potvrdili da u zaborav neće pasti pjesma i ples, običaji i narodna tradicija.

 

Goste i posjetitelje, među kojima je bio i Sandro Jurman, načelnik Općine Kanfanar, pozdravio je Alojz Mađarević, predsjednik KUD-a Rešetari, a smotru je otvorio Zlatko Aga, načelnik Općine Rešetari.

 

Nakon smotre duženje folkloraša i posjetitelja nastavljeno je uz pečenog vola, pivo i kvalitetno rešetaračko vino.

Related Post

„Didovi“ iz Drežnika

Autor - 20/02/2013 0
Karnevalska udruga „Didovi“ iz Drežnika, osnovana 2008. godine, od zaborava čuva pokladna događanja i tradiciju u svom mjestu dugu više…