Španjolske novinarke i blogerice posjetile Brodsko – posavsku županiju

719 0

STARA KAPELA /SLAVONSKI BROD – Dana 8.6.2018.,/subota/ slijedom najave Glavnog ureda HTZ-a, Turistička zajednica Brodsko – posavske županije je ugostila španjolske novinarke i blogerice Lidiu Gonzalez Ndivo i Mariu Magdalenu Munar Krohn koje su suradnice časopisa Condé Nast Traveler koji surađuje  i sa nekoliko dodatnih medija: https://www.hoyaragon.es/, https://etheriamagazine.com/, https://www.eldiario.es/.

Po dolasku u našu županiju prvo su posjetili Eko etno selo Staru Kapelu gdje je  gostima  priređeno osvježenje i degustacija domaćih proizvoda u kući obitelji Staklarević.

Nakon ručka, pohvalili su slavonsku gastronomiju te vrlo zadovoljno usporedili uslugu s uslugom u njihovoj zemlji nakon čega su  izrazili zadovoljstvo ljubaznošću domaćina.

Oduševila ih je blizina važnih prometnica ali i čista i netaknuta priroda kao i eno gastro ponuda našega kraja.

Nastavili su put prema  Slavonskom Brodu gdje su imali priliku uživati u manifestaciji „Ajd u kolo šokačko„ koja je dio programa manifestacije 55. Brodskog kola koji se upravo u to vrijeme odvijao  na glavnom gradskom trgu. Gošće su  bile smještene u hotelu Savus  te su imale priliku vidjeti i uživati u okusima Graničarskog posavlja budući da je hotel jedan od nositelja ovog standarda. Također ih je oduševio pogled i prizor na kuću obitelji Brlić kao i činjenica da je  spisateljica  živjela i svoja najpoznatija djela napisala u Slavonskom Brodu.

Nakon stručnog vodstva i obilaska Tvrđave Brod i Franjevačkog samostana ostatak večeri su proveli na glavnom gradskom trgu uz obilazak ostalih znamenitosti.

Obećali su skori povratak i zahvalili se na prekrasno provedenom vremenu.

Svoje putovanje nastavile su  nastavili  u Osječko-baranjsku županiju te obilazak ostatka Slavonije.

Related Post

ZNANSTVENI SKUP

Autor - 29/03/2014 0
SLAVONSKI BROD, 29. ožujka 2014. – U organizaciji slavonskobrodske Opće bolnice “Dr.Josip Benčević” i pod visokim pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti…