Stilske vježbe proslavile 49 godina izvođenja

1193 0

Legendarni Pero Kvrgić i Lela Margitić i dalje ne prestaju oduševljavati. Posebni gosti na svečanoj izvedbi bili su hrvatske glazbene legende Barbara i Đimi Stanić.

U nedjelju, 29. siječnja u Dramskom kazalištu Gavella legendarne ‘Stilske vježbe’ svečano su proslavile 49 godina izvođenja i po nebrojeni put izazvale ovacije i oduševljenje publike.

‘Stilske vježbe’ nastale su 1968. godine prema briljantnoj zamisli redatelja Tomislava Radića koji je zajedno s prevoditeljem Tonkom Maroevićem za scenu adaptirao roman francuskog književnika Raymonda Queneaua. Lela Margitić i Pero Kvrgić svojom su ih glumačkom virtuoznošću i dugovječnošću pak upisali u svjetsku kazališnu povijest.

‘Stilske vježbe’, osim što su osvojile nebrojene nagrade i priznanja uvrštene su i u Guinnessovu knjigu rekorda kao ‘najdugovječnija predstava na svijetu s istom glumačkom postavom’.

Kazalište Planet Art, u čijoj se produkciji ‘Stilske vježbe’ izvode već jedanaestu sezonu, slavljenicima i publici priredilo je i posebno iznenađenje. Hrvatskim glumačkim legendama Leli Margitić i Peri Kvrgiću 49. rođendan došle su čestitati hrvatske glazbene legende Barbara i Đimi Stanić koji je tom prigodom otpjevao i svoj evergrin ‘Prolazi sve’ završivši ga stihom ‘al’ ‘Stilske vježbe’, zar ne, nikad neće proć’.

Sljedeće izvedbe ‘Stilskih vježbi’ na rasporedu su 11., 19. i 24. veljače u 20h u Kazalištu Mala Scena, Medveščak 2.

Rezervacije: 01/468 3352 i 01/468 3373

On line prodaja: http://www.ulaznice.hr/web/ctl_evt.jsp?act=priredbe_org&t=38&org_id=36005

Related Post

ZAVRŠNA KONFERENCIJA IPA PROJEKTA

Autor - 13/09/2013 0
Industrijsko-obrtnička škola Nova Gradiška kao nositelj projekta i Industrijsko-obrtnička škola Slavonski Brod (kao projektni partner) dobitnici su donacije Europske unije…