ŠTIVICA: „ISUS DOLAZI – ČEKAJMO”

453 0

Autorica Višnja Mikić
ŠTIVICA – Na treću nedjelju Adventa ili Došašća misu je u župi sv Marije Magdalene Štivica slavio domaći župnik, vlč Josip Vračarić. Budući da u župi djeluju štovatelji Gospe čudotvorne medaljice i ima ih lijep broj /preko sedamdeset/, na misi je bila i Marijina sestra, č.s. Cecilija Firić iz Nove Kapele.
Ona je vjernicima štivičke župe i štovateljima pripremila poticajnu meditaciju pod nazivom „Isus dolazi – čekajmo”.
Među ostalim je naglasila kako „ni jedno vrijeme nije tako prikladno za gorljivu molitvu, kao ovo za Božić jer nam Isus daje svoje milosti i molitva ne ostaje neuslišana, jer molimo u poniznosti srca i duše.”
Naglasila je kako je Isus uvijek blizu onima koji ga traže iskrena srca, s puno ljubavi i pouzdanja. Svaki nam Božić donosi novu radost – novu milost i susret s Gospodinom. Pozvala je štovatelje Gospe čudotvorne medaljice i ostale vjernike neka se osvrnu na Bezgrješnu Djevicu Mariju i zamole nju, punu milosti, da sve povede Isusu u Kraljevstvo nebesko koje nam je pripravljeno od postanka svijeta, da zajedno s njom slave i veličaju Boga koji ih je stvorio za sebe i pripravio im mjesto u nebeskoj slavi.
Meditaciju je završila poticajem: „Molimo često: Dođi, Isuse, primi moje iskrene želje. Želim Te ljubiti svim srcem i dušom i zajedno s Bezgrješnom pjevati: „Veliča duša moja Gospodina”

Related Post