STOŽER CZ BPŽ: 17 novooboljelih, najviše po 4 u N. Gradiški i općini Rešetari

937 0

SLAVONSKI BROD, 10.  ožujka 2021. – Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirano je 17 novih pozitivnih nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđenih PCR uređajem). Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Nova Gradiška i općina Rešetari (po 4), grad Slavonski Brod (3), općina Dragalić (2) te općine Davor, Okučani, Stara Gradiška i Vrbje (po 1).

Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 8.577, dok je broj aktivnih slučajeva smanjen sa 126 na 125. Trenutna 7-dnevna incidencija u Brodsko-posavskoj županiji iznosi 99, dok trenutna 14-dnevna incidencija iznosi 192.

U zadnja 24 sata nije bilo preminulih osoba od COVID-19. Hospitalizirane su ukupno 44 osobe (isto kao i prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 20 osoba, a u novogradiškoj bolnici 24 osobe. Četiri hospitalizirane osobe su na respiratoru (isto kao i prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 571 osoba (66 osoba više nego prethodni dan).

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane koji se žele cijepiti protiv COVID-19 da se jave i predbilježe kod svog obiteljskog liječnika kako bi pravovremeno bili obaviješteni o terminu i mjestu cijepljenja.

Related Post