STOŽER CZ BPŽ: 19 novooboljelih osoba, dvije preminule u novogradiškoj bolnici

1608 0

SLAVONSKI BROD, 13. ožujka 2021. – Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirano je 19 novih pozitivnih nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđena PCR uređajem).

Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): gradovi Slavonski Brod i Nova Gradiška (po 4), općine Cernik, Davor, Staro Petrovo Selo i Vrbje (po 2) te općine Nova Kapela, Stara Gradiška i Velika Kopanica (po 1).

Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 8.634, dok je broj aktivnih slučajeva smanjen sa 128 na 120. Trenutna 7-dnevna incidencija u Brodsko-posavskoj županiji iznosi 73, dok trenutna 14-dnevna incidencija iznosi 181.

U zadnja 24 sata preminula su dvije osobe u Općoj bolnici Nova Gradiška (M – 1940. i M – 1945.). Ukupan broj preminulih osoba od COVID-19 na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 158.

Hospitalizirane su ukupno 43 osobe (isto kao i prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 20 osoba, a u novogradiškoj bolnici 23 osobe. Tri hospitalizirane osobe su na respiratoru (isto kao i prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 650 osoba (83 osobe više nego prethodni dan).

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane koji se žele cijepiti protiv COVID-19 da se jave i predbilježe kod svog obiteljskog liječnika kako bi pravovremeno bili obaviješteni o terminu i mjestu cijepljenja.

Related Post