STOŽER CZ BPŽ: 8 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, u samoizolaciji 841 osoba

876 0

Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Slavonski Brod (4) te po 1 osoba s područja grada Nove Gradiške i općina Oriovac, Garčin i Donji Andrijevci 

 

SLAVONSKI BROD, 29.  kolovoza 2020. – U posljednjem 24-satnom razdoblju na području Brodsko-posavske županije evidentirano je 8 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2.

 

Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina):

grad Slavonski Brod (4) te po 1 osoba s područja grada Nove Gradiške i općina Oriovac, Garčin i Donji Andrijevci. 

 

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 376, dok je broj aktivnih slučajeva 145 (podatak na jučerašnji dan). Hospitalizirano je 6 osoba (1 manje u odnosu na prethodni dan), nema hospitaliziranih osoba na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije se trenutno na području Brodsko-posavske županije nalazi 841 osoba (47 osoba više u odnosu na prethodni dan), od čega se u županijskom karantenskom objektu trenutno nalaze 2 pozitivne osobe.

 

Obavještavaju se građani koji su dana 25. kolovoza 2020. godine (utorak) oko 13 sati bili na sahrani na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu da se, ukoliko razviju neki od poznatih simptoma bolesti COVID-19, odmah jave u COVID ambulantu ili dežurnom epidemiologu radi daljnjeg postupanja.

 

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane kao i organizatore javnih i privatnih okupljanja da se privremeno suzdrže od organizacije istih te na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 ukoliko ih ipak organiziraju ili na njima sudjeluju. Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana- navodi u današnjem priopćenju Stjepan Bošnjaković, načelnik Stožera CZ BPŽ.

Related Post

Autor - 30/09/2018 0
I. Pravo na sudjelovanje u  literarnom natječaju imaju svi učenici  srednjih škola  s područja Brodsko-posavske županije. U obzir za natječaj…