STOŽER CZ BPŽ: Mjere prihvata radnika iz Švedske i Njemačke pokazale se dobre

353 0

Autor Franjo Samardžić
SLAVONSKI BROD, 23. svibnja 2020. – Stožer CZ BPŽ, uključujući županijski Nastavni zavod za javno zdravstvo i Opću bolnicu „Dr. Josip Bečević”, dobro se nose sa prihvatom radnika koji se vraćaju iz Švedske i Njemačke.

Načelnik Stožera CZ BPŽ Stjepan Bošnjaković kazao je kako je situacija pokazala da se dobro postupalo prilikom povratka radnika iz Švedske i Njemačke, od organizacije prijevoza, prihvata i daljnjeg postupanja. Posebno se to odnosi na one s pozitivnim nalazima.

-Na istom gradilištu još je 11 radnika za koji je, zajedno s Upravom tvrtke, dogovoren isti protokol povratka. Pozvao je tvrtke koje imaju radnike na radu u inozemstvu i koji će se u narednom periodu u grupama vraćati u Hrvatsku, da kontaktiraju Županijski stožer CZ i Županijski zavod za javno zdravstvo kako bi se na sličan način moglo pristupiti organizaciji njihova povratka. Pošto postoji realna opasnost od širenja zaraze, Stožer CZ učinit će maksimalne napore kako bi njihov povratak bio siguran kako za njih tako i za njihove obitelji te širu populaciju – kazao je jučer na konferenciji za medije Stjepan Bošnjaković.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo BPŽ dr. Ante Cvitković potvrdio je da su jučer u večernjim satima pristigli nalazi uzeti dan ranije.

-Od četiri novooboljele osobe 2 su povratnici sa rada iz Njemačke. Na istom gradilištu radilo je 6 hrvatskih državljana od kojih je 5 pozitivno na CoviD-19, a 3 osobe su s područja Brodsko-posavske županije. Druga dva pozitivna slučaja zabilježena su kod radnika koji su se jučer vratili iz Švedske. Tako je ukupno 11 zaraženih koji dolaze sa tog gradilišta na kojem se još uvijek nalazi 11 hrvatskih državljana. Prilikom njihov povratka aktivirat će se protokol po kojemu su u Hrvatsku jučer pristigli radnici – izjavio je dr. Ante Cvirković.

Related Post