Grad na Urijama kupio zemljište na kome planira izgraditi dvije zgrade poticane stanogradnje

2153 0

Autor Franjo Samardžić, Fotografije Jakša Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 22. ožujka 2019. – Gradsko vijeće je na posljednjoj sjednici donijelo odluku kojom se izvan snage stavlja dio Detaljnog plana uređenja naselja Urije. Zašto je to bilo potrebno objasnio je gradonačelnik Vinko Grgić odgovarajući i na pitanje vijećnika Igora Babića o poticajnoj stambenoj izgradnji kao jednoj od demografskim mjera.
Radi se o zemljište iza Doma zdravlja, od zgrade POS-a prema sjeveru. Kako je kazao gradonačelnik, iako su svi mislili da je to zemljište u vlasništvu Grada, bio je samo jedan mali dio.
-Prošli tjedan smo potpisali ugovor i kupili sve zemljište. Ugovor će se realizirati u trenutku kada donesemo rebalans proračuna jer moramo osigurati sredstva. Postigli smo odličnu cijenu i na tom zemljištu osigurati ćemo prostor za dvije zgrade poticane stanogradnje. Kada ispoštujemo proceduru otići ću u Ministarstvo i APN i vidjeti kakve su mogućnosti izgradnje. Grad će dati sve benefite koje je zakonski moguće dati da cijena stanova u konačnici bude što manja. Vjerujem da bi mogli doći do realizacije – kazao je gradonačelnik Vinko Grgić.

Related Post

RAZRJEŠENJE I IMENOVANJE

Autor - 06/08/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 6. kolovoz 2012. – Nakon parlamentarnih izbora i promjene vlasti jedna od očekivanih kadrovskih promjena dogodila se u…

KONSOLIDACIJA GRADSKE BLAGAJNE

Autor - 05/07/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 5. srpnja 2014. – Gradsko vijeće je na posljednjoj sjednici usvojilo izvješća o radu i financijskom poslovanju gradskih…