POJAČANO POSTUPANJE PROMETNE POLICIJE ZA „VINKOVO“

887 0

SLAVONSKI BROD, 21. siječanj 2016. – Povodom narodnog običaja blagoslova vinograda i proslave blagdana sv. Vinka, a temeljem iskustava iz ranijih godina očekuje se veći broj sudionika u cestovnom prometu.

A razlog tomu je tradicionalno okupljanje građana radi proslave, u vinogradima, vikend kućama uz vinograde i vinskim podrumima pri tome koristeći „vinske ceste“.

 

Za očekivati je da će prilikom proslave i konzumacije vina i drugih alkoholnih pića pojedinci pokušati upravljati svojim vozilima.

 

Zbog toga će prometna policija poduzeti pojačane mjere nadzora alkoholiziranosti vozača tijekom 22. i 22./23. siječnja 2016. godine (petak/subotu) od 7 sati do 7 sati ujutro slijedećeg dana. Policija će posebno posvetiti pažnju nadzoru vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola, ali i prema svim ostalim sudionicima u prometu koji na bilo koji način ne poštuju prometna pravila.

 

Akcija se provodi zbog povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu, kao i smanjenja broja prometnih nesreća u kojima je uzrok alkohol, a samim tim i smanjenja posljedica prometnih nesreća.

 

Policija poziva sve građane koji će koristiti svoja prijevozna sredstva da ne konzumiraju alkohol, ako će na bilo koji način sudjelovati u prometu, a posebno kao vozači, a ukoliko planiraju konzumirati alkohol da si osiguraju siguran prijevoz ili ne sudjeluju u prometu.

Related Post