STOŽER CZ BPŽ : Nakon 20 dana, nema novooboljelih u brodsko-posavskoj županiji

271 0

NEODGOVORNOST: Tijekom vikenda održano 15 okupljanja sa više od sto sudionika. Na 4 okupljanja utvrđene nepravilnosti za koje je izrečeno 6 usmenih upozorenja

SLAVONSKI BROD, 20. srpnja 2020. – U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije nisu zabilježene nove pozitivne osobe na virus SARS-CoV-2.

Zadnji dan bez novooboljelih osoba u Brodsko-posavskoj županiji bio je još 01. srpnja, a tijekom srpnja zabilježene su ukupno 94 pozitivne osobe ili u prosjeku gotovo 5 osoba dnevno.

Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako i dalje iznosi 147, dok je broj aktivnih slučajeva 65. Hospitalizirane su 3 osobe od kojih je 1 osoba na respiratoru (isto kao i prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi 288 osoba (52 osobe manje u odnosu na prethodni dan).

Sukladno „Odluci o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od sto sudionika za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19“, tijekom vikenda (17. – 19.07.) prijavljeno je i održano ukupno 15 takvih okupljanja (9 svadbenih svečanosti, 4 sportska događanja te po 1 vjersko i kulturno okupljanje). U nadzorima navedenih okupljanja od za to ovlaštenih timova utvrđeno je da je 11 okupljanja organizirano i održano bez nepravilnosti odnosno u skladu s Uputama i preporukama HZJZ-a.
U 4 okupljanja utvrđene su nepravilnosti za koje je izrečeno 6 usmenih upozorenja radi otklanjanja istih, a najčešća nepravilnost je nemjerenje temperature sudionika na ulasku (4).

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana- navodi u današnjem priopćenju Stožer CZ BPŽ.

Related Post