MINISTAR MARIĆ I GRADONAČLENIK GRGIĆ POTPISALI UGOVOR: Država Gradu darivala bivšu vojarnu

789 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 3.  prosinac 2018. – Ministar  Goran Marić, u ime Ministarstva državne imovine  i gradonačelnik Vinko Grgić  potpisali su danas ugovor kojim država  Gradu Novoj Gradiški  daruje  zgradu vojarne u Štrosmajerovoj ulici. Ugovor je potpisan u nazočnosti župana Danijela Marušića, predsjednice Gradskog vijeća Ljepše Rakas-Vujčić,  zamjenika gradonačelnika Ivane Trupina i  Borislava Vidošića, gradskih vijećnika, predstavnika zdravstvenih ustanova i gradskih poduzeća.

Ministar Marić  istaknuo je  napore  koji se ulažu kako bi se  državna imovina koja je zapuštena i devastirana, ili je  bespravnom korištenju stavila u funkciju.  Smatra da je  to veliko doprinos  općinama, gradovima i županijama da se pokrene gospodarska djelatnost  i zapošljavanje, a time i  doprinese  zaustavljanju odlaska  mladih ljudi.

Ovim činom, zapuštenu imovinu i prostor pustoši konačno stavljamo u funkciju života. Ovaj prostor bit će mjesto afirmacije mladih, mjesto znanja i kulture. Prioritet Ministarstva je aktiviranje sve imovine na području Hrvatske, na dobrobit jedinica lokalne samouprave. Kad bi današnji događaj bio magnet za ostanak samo jedne mlade obitelji, naš cilj i zadovoljstvo bili bi ispunjeni”. – kazao je Marić.

Ministru Mariću, Ministarstvu i Vladi RH zahvalio se  župan Danijel Marušić kazavši kako danas u Novoj Gradiški i cijeloj županiji ima puno zadovoljstva  jer, kako je kazao, svojom aktivnošću mijenjaju sliku Hrvatske, a time i sliku Brodsko-posavske županije.

Zadovoljstvo nije krio gradonačelnik Vinko Grgić. Zahvalio se Ministarstvu državne imovine na čelu s ministrom Marićem  jer u  vrlo kratkom roku riješili  zahtjev.Grad je pripremio potrebnu dokumentaciju  s  lokacijskom dozvolom i planovima i ciljevima.

Vlada RH  je, kao vlasnik, na sjednici održanoj 10. listopada, darivala  Gradu Novoj Gradiški bivšu vojarnu „Slavonski graničari“ sa dvorištem i drugim građevinama  ukupne površine 29794 m², sve upisane u zk.ul. 4539, k.o. Nova Gradiška. Vrijednost darovanih nekretnina  iznosi 11.790.000,00 kuna.

-To mora biti mjesto gdje će se stvarati nova radna mjesta, stvarati nove usluge.   Najvjerojatnije ćemo jednu halu preurediti u jedan oblik muzeja, tu će biti i prostor za Državni arhiv. Još razmišljamo koju bi varijantu i sadržaj mogli staviti u samu zgradu. Jedna od varijanti  je nastavak lječilišta u sklopu Opće bolnice Nova Gradiška. Sve to ovisi o potrebama i financijskim mogućnostima, jer prije svega, moramo vidjeti kako ćemo to  financirati. To je prva i osnovna stvar – rekao je  gradonačelnik Vinko Grgić.

U Ministarstvu državne imovine na odluku čeka još jedna zahtjev Grada Nova Gradiška, a odnosi se na 62 hektara  zemljišta za proširenje industrijske zone. Kako je kazao ministar Marić i  o tome će se vrlo brzo odlučiti.

„Monografiju  „270 godina grada Nove Gradiške” gradonačelnik je uručio  ministru, županu i predsjednici Gradskog vijeća.  Ministar  Goran Marić posjetio je i  “Slavonski dućan”.

 

 

 

 

Related Post

PRIOPĆENJE SLAVČE

Autor - 21/08/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 21. kolovoza 2013. -Obavještavamo vas da su dana 19.8.2013. uzeti uzorci vode sa područja Nove Gradiške, prema preliminarnim…

NEKI IPAK MOGU BITI USPJEŠNI

Autor - 26/09/2012 0
ELDA sudjelovala u natječaju Ministarstva poduzetništva i obrta i za izuzetno kvalitetan program za izvoz stoga dobila subvenciju u iznosu…

DOMAĆIN NOVA GRADIŠKA

Autor - 22/05/2016 0
NOVA GRADIŠKA, 22. svibnja 2016. – Osme sindikalne sportske igre komunalnih djelatnika Hrvatske održane su 21. svibnja. Domaćin im je…