SURADNJA OSNOVACA IZ REŠETARA I BUGARSKE

1870 0

SLAVONSKI BROD, 25. travnja 2016. – Učenici i profesori Osnovne škole “Sv. Kiril i Metodi” iz bugarskog grada Kardzhali, posjetili su jučer Brodsko-posavsku županiju gdje su se susreli sa županom Danijelom Marušićem,

zamjenicom župana Dunjom Magaš i njihovim suradnicima. Županiju su posjetili zajedno s Zlatkom Agom, općinskim načelnikom u Rešetarima.

 

Trinaest učenika i pet profesora borave u našoj županiji, odnosno u Općini Rešetari u sklopu uzvratnog posjeta, a domaćini su im učenici i nastavnici Osnovne škole „Ante Starčević” iz Rešetara. Ove škole, partneri su na međunarodnom ACES projektu “Međugeneracijska solidarnost”, u sklopu kojeg su učenici posjećivali i pomagali osobama starije životne dobi.

 

Po riječima ravnatelja OŠ “Ante Starčević” Tihomira Bubala najznačajnija aktivnost ovog projekta na kojem im je partner bila Udruga umirovljenika Općine Rešetari je upoznavanje osoba treće životne dobi s osnovama rada na računalu. U svrhu edukacije, učenici su izradili i odgovarajući priručnik za polaznike.

 

Rezultati projekta bit će predstavljeni u svibnju na završnoj konferenciji u Slovačkoj. Tijekom svog boravka gosti iz Bugarske posjetit će kulturne znamenitosti i upoznati se s turističkom ponudom Slavonskog Broda, Nove Gradiške i Brodsko-posavske županije.

Related Post