DRŽAVNO PRVENSTVO U MAŽORET PLESU

881 0

CAVTAT /NOVA GRADIŠKA – U Cavtatu je 21.-24. travnja 2016. godine održano 20.Državno prvenstvo u mažoret plesu. Na njemu su uz brojne djevojke i mladiće, zaljubljenike u ovu sportsko-plesnu disciplinu,

sudjelovale i naše mažoretkinje. Iako u malom broju, dostojno su i s ponosom nosile zastavu Grada i branile njegove boje.

 

Sudjelovale su u disciplinama solo i duo s rekvizitima u kategorijama mlađi juniori i kadeti. Solo nastup u dobnoj skupini mlađih juniora imala je Lucija Pavišić za koji je osvojila 4. mjesto. U istoj kategoriji u dobnoj skupini kadeta plesale su Maja Golovrški (4. mjesto), Lorena Krizmanić i Ema Hace. U kategoriji duo s rekvizitima u dobnoj skupini mlađih juniora izvrstan su nastup imale Tea Mijatović i Dunja Golovrški. Za svoju su koreografiju nagrađene zlatnom medaljom (1.mjesto). Zanimljive i zapažene nastupe imale su u kategoriji kadeta Ema Hace i Maja Golovrški, Lorena Krizmanić i Lucija Pavišić te Valeria Gubić i Anja Došlić. Za sve njihove koreografije zaslužna je mlada trenerica Andrea Grganić, a za rekvizite i scenografiju roditelji djevojčica.

 

Tea Mijatović i Dunja Golovrški ovim su se uspješnim nastupom kvalificirale za europsko natjecanje koje će biti održano u listopadu u Engleskoj.

 

Natjecanje u Cavtatu bila je i prigoda za proslavu 20. obljetnice postojanja i rada Hrvatskog saveza mažoretkinja. Mažoretkinje iz dvadeset hrvatskih gradova otplesale su i zajedničku koreografiju čija je autorica Vesna Samardžić, trenerica vrlo uspješnih Sinjskih mažoretkinja.

 

Bilo je uistinu lijepo biti dio ovog velikog događaja!

 

Tekst i fotografije: Mažoretkinje grada Nove Gradiške

Related Post

POČEO DJEČJI TJEDAN

Autor - 03/10/2016 0
NOVA GRADIŠKA, 3. listopada 2016. – Danas je prigodno na središnjem gradskom trgu simbolično obilježen početak Dječjeg tjedna. Točno u…