ZAVJET ZA HRVATSKU

736 0

NOVA GRADIŠKA, 22. ožujak 2013. – Sinoć je osnovan Inicijativni odbor za osnivanje Gradskog odbora Zavjeta za Hrvatsku na čelu s Zdravkom Konjićem. Skup je vodila Zlata Pazman-Petrić,

a nazočni su bili predstavnici brodske podružnice i Gradskog odbora Slavonskog Broda predvođeni dr. Dragutinom Križanovićem i Slavom Lovrić-Jurišić.

 

-Od smrti dr. Franje Tuđmana razvodnila se politička scena i nastupilo koristoljublje. Razočarali su i lijevi i desni zbog praznih obećanja. Zavjet za Hrvatsku okuplja ljude koji od srca i sa željom hoće da nešto bolje učine za Hrvatsku. Branitelji su ostali u praznom prostoru jer su svi samo željeli njihov glas. Moraju se povezat i ujedinit za borbu protiv unutarnjeg neprijatelja. Djelovat ćemo časno i pošteno za boljitak svih građana Hrvatske, a ne iz koristoljublja. Ne želimo se s nikim prepucavat i nikoga omalovažavat. Smatramo, međutim, da nečasno priskrbljeno treba procesuirat – kazao je dr. Dragutin Križanović dodajući da u Novoj Gradiški i susjednim općinama u Zavjetu za Hrvatsku očekuje časne i poštene ljude.

 

-Zavjet za Hrvatsku je stranka koja sklapa savez s narodom. Okupljamo istinske branitelje i ne treba se obazirat na branitelje kojima je dobro i koji su u sprezi s politikom dijelom odgovorni za stanje u Hrvatskoj. Cilj nam je okupiti sve branitelje. Vidimo da je naša velika snaga u podršci ljudi iz svih slojeva – kazala je Slava Lovršić Jurišić.

-Mi nismo treći put, mi smo jedini put. Nismo samo još jedna stranka na političkoj sceni već stranka koja ima strategiju, zna gdje je Hrvatska država danas i što će se desiti. Zato nudimo konkretna rješenja i zadaće koje je nužno ostvariti da bi se preokrenuli negativni procesi koji opterećuju Republiku Hrvatsku i njene građane. Ova vlast niti ih želi, a niti ih zna preokrenuti u pozitivni proces. Hrvatski narod izložen je unutarnjoj agresiji nesposobnih političkih elita, paraliziranog sustava, birokratske države, umreženim pravosudnim, bankarskim i medijskim lobijem koji radi pomutnju u državi. Zato smo izradili strateški dokument koji daje mogućnost izlaza iz problema u savezu s narodom – rekao je Krešo Šipoš.

 

U zavjetu za Hrvatsku se ne opterećuju s lokalnim izborima jer smatraju da će vrlo brzo doći do parlamentarnih, a potom i do novih lokalnih izbora. Nikoga neće moliti da bude član stranke, a s nikim neće ni u koaliciju jer, kako ističu, nisu trgovačko društvo. U svojim redovima očekuju mlade ljude jer smatraju da su mladi ti koji moraju preuzeti odgovornost za budućnost Hrvatske.

Related Post

Autor - 28/08/2019 0
NOVA GRADIŠKA, 28. kolovoza 2019. – Kroz projekt „Pružanje podrške marginaliziranim skupinama za uključivanje na tržište rada“, UP.02.1.1.06.0002 osposobljeno je…