Željku Steviću dodijeljena Spomenica vatrogasni veteran

820 0

Autor Franjo Samardžić

Spomenicu vatrogasni veteran vatrogasci dobivaju nakon 65 godina starosti i 45 godina aktivnog rada u vatrogastvu

NOVA GRADIŠKA, 8. travnja 2019. – Novogradiški vatrogaci, ali i brojni Novogradiščani i žitelji novogradiškog kraja znaju da je Željko Stević vatrogasni veteran i čovjek koji je puno učinio za napredak vatrogastva u godinama provedenim u vatrogastvu.
Potvrdila je to Hrvatska vatrogasna zajednica čije mu je Predsjedništvo na temelju Pravilnika o dodjeli vatrogasnih priznanja, odlikovanja, znamenja, povelja i plakete dodijelilo SPOMENICU VATROGASNI VETERAN s pripadajućom diplomom. Na Skupštini DVD-a Nova Gradiška, održanoj prošle subote, Spomenicu i diplomu uručio mu je Milan Šreter, predsjednik Vatrogasne zajednice Brodsko-posavske županije.
Uvjeti za nošenje Spomenice vatrogasni veteran vatrogasci dobivaju nakon 65 godina starosti i 45 godina aktivnog rada u vatrogastvu.
Kao pripadnik vatrogasne obitelji od 1971. godine dao je velik doprinos u spašavanju ljudskih života i imovine. Velik doprinos dao je i kao pripadnik specijalne vatrogasne postrojbe u Domovinskom ratu gaseći požare na obiteljskim kućama i gospodarskim objektima nakon granatiranja Nove Gradiške.
Željko Stević i danas je aktivan. Dugogodišnji je član i predsjednik Savjeta mladeži Vatrogasne zajednice Brodsko-posavske županije i predsjednik Savjeta vatrogasnih sudaca Brodsko-posavske županije. Trenira i obučava ekipe mladeži za natjecanja.

Related Post