U energetsku obnovu i unutarnje uređenje Gimnazije utrošeno 6 milijuna kuna

786 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 18. listopada 2020. – Među projektima i radovima koje koronavirus nije zaustavio u 2020. godini su i radovi na energetskoj obnovi škola koji se financiraju putem županijskog proračuna. Među školama je i zgrada novogradiške Gimnazije

Treba istaknuti da posebno zadovoljstvo imaju djelatnici učenici Gimnazije jer je uz energetsku obnovu, zahvaljujući Brodsko-posavskoj županiji kao osnivaču, obavljeno i dugo očekivano unutarnje uređenje, uključujući i podrum u kojem je jedna od najsuvremenijih kotlovnica na plinsko grijanje, a u svim učionicama je LED rasvjeta. Projekt obnove zgrade Gimnazije financirala je EU u iznosu 60 posto ukupne vrijednosti, dok je Brodsko-posavska županija financirala preostalih 40 posto.

Razloga za zadovoljstvo ima ravnateljica prof, Ljiljana Ptačnik, jer su, kako naglašava, osim radova planiranih projektom vrijednim 4.761.000 kuna, zahvaljujući Brodsko-posavskoj županiji izvedeni dodatni radovi pa ukupna vrijednost obnove iznosi tako oko 6 milijuna kuna.

Related Post