SUSRET S ŠTIĆENICIMA ZAJEDNICE „SUSRET“

590 0

OKUČANI, 27. studenoga 2013. – U povodu Mjeseca borbe protiv ovisnosti Narodna knjižnica i čitaonica Okučani, Općina Okučani, Vijeće za prevenciju kriminaliteta općine Okučani i Policijska postaja Okučani

organizirali su susret s pet štićenika Zajednice „Susret“ na Ivanovcu i njihovom terapeutkinjom Ana Marijom Ivković.

 

Pozdravljajući nazočne okupljene u Domu kulture, među kojima su bili Aca Vidaković, općinski načelnik i predsjednik Vijeća za prevenciju kriminaliteta općine Okučani, Zrinko Kapetanić, načelnik Policijske postaje Okučani predstavnici Policijske uprave brodsko-posavske Boris Janč i Darko Tadić, te predstavnici škola udruga i društava, Zrinka Grgić, voditeljica Narodne knjižnice i čitaonice, istaknula je dugogodišnju uspješnu suradnju lokalne zajednice s Zajednicom Susret i njenim štićenicima.

 

Zrinko Kapetanić je izrazio zadovoljstvo zbog ovakvog obilježavanja Mjeseca bore protiv ovisnosti naglašavajući da je ovisnost velik problem naše zajednice i uzrok brojnih drugih nevolja kao što su nasilje, prometne nezgode pa i samoubojstva.

 

O radu Zajednice Susret i tretmanu ovisnika govorila je terapeutkinja Ana Marija Ivković. Dojmljiva su bila svjedočenja štićenika Zajednice Susret, koji su govorili o svom putu u ovisnost i odluci da potraže pomoć, te tegobama i mukotrpnom putu na putu do izlječenja.

Prikazan je i edukativni film, a štićenici Zajednice Susret priredili su malu prodajnu izložbu svojih rukotvorina.

Related Post

ODALI DUŽNO POŠTOVANJE

Autor - 11/12/2015 0
OKUČANI, 11. prosinac 2015. – U povodu obljetnice smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, Izaslanstvo Općine Okučani i Općinske…