SVEČANO OBILJEŽEN DAN GRADA

1049 0

Počasnim građaninom Nove Gradiške proglašen je brigadni general Mladen Mikolčević

 

NOVA GRADIŠKA, 8. prosinac 2016. – Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika poginulih, smrtno stradalim i umrlim hrvatskim braniteljima, te kod spomen biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, euharistijskim slavljem, koje je u župnoj crkvi predvodio požeški biskup msgr. Antun Škvorćević i svečanom sjednicom Gradskog vijeća proslavljen je dana Dan grada i župni blagdan Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije.

Na svečanoj sjednici su bili nazočni brojni gosti i uzvanici među kojima su bili Davor Bernardić, saborski zastupnik i predsjednik SDP-a, saborski zastupnici Marta Luc-Polanc i Zdravko Ronko, general Rudi Stipčić i pukovnik Marin Pišonić, ispred Brodsko-posavske županije pročelnici upravnih odjela Anica Vukašinović, Stjepan Bošnjaković i Željko Burazović, ispred Policijske uprave brodsko-posavske Ivica Ostrum i Marin Marjanović. Svečanu sjednicu Gradskog vijeća otvorio je i pozdravio brojne uzvanike predsjednik prim. doc. dr. sc. Zoran Jukić. Govoreći o povijesti Nove Gradiške istaknuo je doprinos hrvatskih branitelja koji su u Domovinskom radu obranili Novu Gradišku. Osvrćući se na postignuća sadašnje gradske vlasti istaknuo je stabilnost i visok stupanj političke tolerancije na projektima od općeg interesa koji, kako je kazao, vode k cilju da Nova Gradiška bude grad ugodnog življenja.

Gradonačelnik Vinko Grgić govorio je o projektima koji su realizirani u proteklih šest mjeseci i kontinuitetu kojem se teži u narednom periodu nastaviti započeto kako bi se napravio značajan iskorak, ponajprije u gospodarstvu vezanom za Industrijski park, jednako tako u obrtništvu i poljoprivredi, ali i društvenim djelatnostima. Govori je o projektima u komunalnoj i društvenoj infrastrukturi kojima se želi podići na višu razinu kvaliteta življenja Novogardiščana. Kao kapitalne investicije naveo je vodovod i odvodnju. U fokusu sadašnje gradske vlasti, naglasio je, su mladi. O tome svjedoče brojne manifestacije vezane za Ljetnu pozornicu, ali ne samo za nju. Isto tako smatra da Grad svojim aktivnostima potvrđuje status Grada prijatelja djece. Važnim je istaknuo, i kazao da će to tako biti i ubuduće, odnos prema udrugama civilnog društva i kao što je to bio slučaj do sada, prihvaćanje raznih građanskih inicijativa. Grad će dalje davati potpore obiteljima s novorođenom djecom, posebno obiteljima s bolesnom djecom, te populaciji treće životne dobi.

Tradicionalno u povodu Dana Grada dodijeljena su godišnja gradska priznanja pojedincima društvima, udrugama i gospodarstvenicima zaslužnim za unapređenje ukupnog života u gradu. Nagrade su uručili gradonačelnik Vinko Grgić i predsjednik Gradskog vijeća dr. Zoran Jukić.

 

GRADSKA PRIZNANJA Počasnim građaninom Nove Gradiške proglašen je brigadni general Mladen Mikolčević.

 

NAGRADU GRADA, najviše gradsko priznanje dobili su Opća bolnica „Dr. Josip Benčević“ – Gradska bolnica Nova Gradiška i Branko Duvnjak.

 

GRB GRADA do bili su dr. Davorin Đanić, Berislav Jelinić i mr. Ljiljana Lukačević.

 

MEDALJU GRADA dobili su Željko Bura, DVD Ljupina, Mirjana Šebalj-Maglajac, dr. Dražen Oršulić, Josip i Josipa Samardžija, Školski sportski klub „Gimnazijalac“ i Športska udruga gluhih Nova Gradiška.

 

U ime nagrađenih zahvalio se general Mladen Mikolčević.

U prigodnom programu nastupili su Matej Predojević-Petrić, Pjevačka skupina „Tkanica i Barbara Dautović.

 

Related Post