SVEČANOST U BODOVALJCIMA

1570 0

BODOVALJCI, 28. travanj 2013. – Imali su sinoć Bodovljani razloga okupiti se i doći u mjesni dom. Lijepo je u Bodovaljcima ispred društvenog doma prije prigodne svečanosti bilo vidjeti okupljene svečane svatovske zaprege,

koje su prošle kroz selo, folkloraše i tamburaše, a u domu izložbu fotografija Igora Hercega na temu konji.

 

Načelnik općine Vrbje Igor Jurišić ključeve obnovljenog doma predao je na prigodnoj svečanosti, u nazočnosti župana Danijela Marušića i zamjenika Davora Vlaovića, ključeve obnovljenog doma Željku Brkancu. Bodovljani imaju salu kakvom se mogu podičiti i kada se obnovi preostali dio doma imati će društveni prostor kakvog neće biti u okolici. Drugi razlog zbog kojeg je trebalo doći u dom bio je kulturno umjetnički program koji su izvela kulturno umjetnička društva „Vrbje“ iz Vrbja i „Trenk iz Nove Gradiške čiji su članovi izveli satirički scenski prikaz aktualan današnjem vremenu i oduševili Bodovljane.

Zahvale od Mladena Konjevića, koji se prvi obratio mještanima, dobili su Općina Vrbje i načelnik Igor Jurišić, jer su u financijskim restrikcijama od strane države i malo novca u općinskom proračunu, ipak pronašli novac i obnovili dom u Bodovaljcima. Načelnik Jurišić zahvalio se Brodsko-posavskoj županiji, županu i zamjenicima, jer su dali potporu da se na području općine realiziraju vitalni objekti komunalne infrastrukture, obnove domovi u drugim mjestima i zgrade područnih škola od kojih je jedna i u Bodovaljcima.

Župan Danijel Marušić i njegov zamjenik Davor Vlaović istaknuli su dobru suradnju s čelnim ljudima općine Vrbje i izrazili očekivanja da će u narednom periodu sudjelovati u završetku započetih i realizaciji novih projekata čiji je cilj unapređivanje ukupnog života stanovništva općine Vrbje.

Bodovljani i njihovi gosti do dugo u noć slavili su otvorenje doma.

 

foto: d. ivanković/novagra.hr

 

Related Post

DOLINA 5. KOLOVOZA:

Autor - 03/08/2016 0
VRBJE, 3. kolovoza 2016. – Njegujući stečevine Domovinskog rata i sjećanja na poginule suborce, branitelji okupljeni oko Braniteljske udruge „Prijatelji…