Sveti Nikola pohodio dječicu u vrtiću i crkvi sv. Vida, te štićenike u domu „Dragi bližnji“

717 0

OKUČANI, 7. prosinac 2018. – Sveti Nikola, taj znak providnosti i učitelj dobrote je izvjesno vrijeme proveo i u Okučanima. Prvo je pohodio dječicu u Dječjem vrtiću Okučani, potom se u župnoj crkvi sv. Vida sastao s okučanskom djecom do četvrtog razreda osnovne škole, a svoj obilazak završio u Domu „Dragi bližnji“ gdje se je družio sa štićenicima i djelatnicima ove ustanove.

U Dječjem vrtiću su mu domaćini bili tete iz vrtića, u crkvi članovi FRAM-e (Franjevačke mladeži), a u Domu časne sestre i djelatnici tog Doma koji se brinu za blizu pedeset starih i nemoćni osoba. Njima je ovaj svetac govorio o svom životu, interesirao se kako im je u Domu, s njima pjevao i na kraju im podijelio prikladne darove, a volonteri – učenici osnovne škole su im pripremili kraći recitatorski program, za što su i oni dobili darove.

Sveti Nikola je obišao i one osobe koje su prikovane za bolesničke postelje u njihovim sobama i u postojećem stacionaru. Taj susret ih je dirnuo do suza i najbolji je uvod u pripreme za predstojeći Božić i božićne blagdane.

Related Post

Uzgajao indijsku konoplju

Autor - 19/10/2020 0
SLAVONSKI BROD, 19. listopada 2020. – Policijski službenici Službe kriminalističke policije, u subotu (dana 17. listopada) u Slavonskom Brodu, u…