TAEKWONDO KLUB VUKOVI

465 0

Dana 27. travnja 2013. godine naši prvi taekwondo susjedi iz

kluba Ogrc, u Novskoj su organizirali 9. Bljesak 1995. Natjecanje je iz kalendara Hrvatskog taekwondo saveza, a klub Ogrc ga tradicionalno organizira uoči datuma VRA Bljesak kojom je oslobođeno područje zapadne Slavonije.

 

Nastupilo je 315 boraca iz Hrvatske i Slovenije pa je natjecanje ove godine poprimilo i međunarodno obilježje.

Boje Nove Gradiiške predstavljalo je i branilo devet vukova koji su osvojili 6 odličja.

Broncama se ovaj put moraju zadovoljiti Martina Rakitić u kategoriji kadetkinja do 37 kg i Toma Bigović u kategoriji kadeta do 49 kg. Martina je u prvom kolu lako nadjačala i bodovnom premoći pobijedila Emu Bogunović iz Novog Zagreba rezultatom 18:0 što je bilo dovoljno za broncu. Drugo kolo gubi od Gabrijele Gačić iz Sajnamija rezultatom 5:14. Promjena kategorije zahtijeva i privikavanje, no ne smijemo dozvoliti da predugo traje. Toma Bigović na momente uz podosta muke odlijeva napadima Matea Kuveždića iz kluba Cro-Cop, ali ipak pobjeđuje značajnom prednošću i rezultatom 16:7. Polufinale gubi od Kuveždića, ali Domagoja i to glatko 0:7. Uz malo više angažmana na treningu Toma može puno više. Čestitke na prvoj osvojenoj medalji.

Povoljan ždrijeb u kategoriji kadetkinja preko 59 kg nije pomogao Ivoni u direktnom finalu protiv Sare Skok iz Donjeg Miholjca. Unatoč udarcu u glavu koji je plasirala naša Ivona nije bilo dovoljno koncentracije da se zaštiti oklop. Bodovi se primaju olako, a bori se stihijski. Evidentan je nedostatak fizičke spreme na kojem se mora i treba poraditi. Mlađi kadet Leon Bigović, u kategoriji do 43 kilograma, u neizvjesnom prvom kolu, sa svega bodom razlike rezultatom 11:10, pobjeđuje Marina Kestena iz Rijeke. Polufinale protiv Šokčevića iz Otoka pobjeđuje glatko 9:0. Konačno finale gubi od Maria Kneževića iz Broda 2:8. Odličan rezultat za Leona i sve čestitke.

U ovaj put direktnom finalu starih znanaca, našeg Antuna Kipšića i Antonia Bošnjaka iz Otoka u zaista fer borbi sa obje strane nadmoćniji u svim segmentima borbe bio je naš Antun. Antun tako potvrđuje stalnost rezultata u proljetnom dijelu sezone. Rijetko kada je ispod zlata, to jest prvog mjesta. Bodovno 12:4 protiv inače odličnog Bošnjaka, Antunu je bilo dovoljno da preuzme vodstvo na internoj rang listi kluba.Čestitke na zlatu.

I na kraju naš mlađi kadet do 51 kg, Mihael Glavaš, u direktnom finalu protiv domaćeg protivnika Patrika Balića nakon početne treme glatko pobjeđuje rezultatom 7:0. Sjajan je to niz koji je naš Mihael ove godine nastavio nakon Vinkovaca, Zagreba i Zaprešića. Čestitke na zlatu.

Bez medalje ovaj put ostali su Mislav Pastulović u kategoriji juniora do 55 kg te mlađi kadeti Lora Đurić i Nikola Juranović do 33 kg. Mislavu je na naplatu došlo neredovito treniranje jer je borbu mogao dobiti bez većih problema. Lora pokazuje solidan napredak u tehničkom smislu dok Nikoli nije bilo dovoljno što je opet ostavio srce na tatamiju. Ono što je najvažnije, natjecanje je prošlo bez ozljeda naših boraca. Okrećemo se polako prvenstvu Slavonije i Baranje.

Related Post