POLICIJSKI VIKEND: Krvava ženska tuča

407 0

29. travanj 2013. – SAŽETAK – Tijekom vikenda na području

policijske uprave evidentirano je 14 kaznenih djela općeg kriminaliteta. U strukturi općeg kriminaliteta 10 kaznenih djela su imovinska kaznena djela i to šest (6) kaznenih djela krađe, jedno (1) kazneno djelo teške krađe, jedno (1) kazneno djelo prijevare i dva (2) kaznena djela oštećenja tuđe stvari. U prometu na cestama evidentirano je 11 prometnih nesreća od kojih četiri (4) s ozlijeđenim osobama (pet (5) osoba lakše ozlijeđeno) i sedam (7) prometnih nesreća s materijalnom štetom. Evidentirano je 10 prekršaja narušavanja javnog reda i mira, pet (5) prekršaja nasilja u obitelji, jedan (1) prekršaj iz Obiteljskog zakona i jedan (1) prekršaj iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.

 

IZ PROMETA ISKLJUČENO 12 PIJANIH VOZAČA – Prometna policija je ovog vikenda provodila preventivno-represivne akcije u prometu na cestama (Alkohol, mopedi, motocikli i dr.) u cilju smanjenja broja prekršaja u prometu, a posebice onih kao alkohol i brzina koji su i najčešći uzročnici najtežih posljedica u prometu. Tijekom postupanja zbog alkoholiziranosti iz prometa je isključeno 12 vozača, dok je 69 vozača zatečeno da upravlja nepropisnom brzinom. Najveća izmjerena koncentracija alkohola bila je 2,04 promila izmjerena u subotu oko 16,30 sati u mjestu Dubovac kod 42-godišnjaka iz Stare Gradiške koji je zatečen da upravlja osobnim automobilom VW Polo, NG-registracija.

 

BROJNI PREKRŠAJI U UGOSTITELJSKIM OBJEKTIMA – Policija je u suradnji s djelatnicima državnog inspektorata ovog vikenda na području Nove Gradiške i općina Vrpolje i Velika Kopanica provela pojačane nadzore u pet ugostiteljskih objekata. Zbog nepoštivanja odredbi Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti biti će podneseno šest (6) optužnih prijedloga Prekršajnim sudovima, jedan (1) optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira, dva (2) prekršajni nalog zbog točenja alkoholnih pića pijanim osobama temeljem Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te sedam (7) prekršajnih naloga zbog kršenja odredbi drugih zakona, jedna (1) obavijest o prekršaju sanitarnoj inspekciji i jedna (1) obavijest o prekršaju Hrvatskom društvu skladatelja.

 

KRVAVA ŽENSKA TUČA – Policijski službenici su jučer postupali po dojavi Odjela reanimacije, Opće bolnice u Slavonskom Brodu, koji su oko 21 sat obavijestili policiju da je oko 19 sati na odjel primljena 37-godišnjakinja s teškim tjelesnim ozljedama opasnim po život. Kriminalističkim istraživanjem policija je došla do saznanja da je žena zadobila ozlijede u Slavonskom Brodu prilikom tjelesnog sukoba s 31-godišnjakinjom (obje s prijavljenim prebivalištem na području grada Zagreba), koju su policijski službenici oko 23 sata uhitili zbog sumnje da je počinila kazneno djelo Osobito teška tjelesna ozljeda. Policija nastavlja rad u cilju rasvjetljavanja ovog slučaja.


TORBA PUNA EKSPLOZIVA I BOMBI – Jučer oko 14 sati policijski službenici za zaštitu državne granice su prilikom obilaska državne granice u blizini graničnog prijelaza Stara Gradiška u lateralnom kanalu oko 50-ak cm ispod vode uočili platnenu torbu. Pregled torbe obavili su djelatnici protueksplozijske zaštite koji su utvrdili da se u torbi nalazi streljivo i minsko-eksplozivna sredstva: dvije (2) trenutne tromblonske mine, dvije (2) kumulativne tromblonske mine, dva (2) komada streljiva 12,7 mm, 400 komada streljiva kalibra 7,62 mm, 3,5 kilograma TNT eksploziva, jedna (1) ručna bomba M-52 i jedna (1) ručna bomba ručne izrade, koja je zbog opasnost od samo-aktiviranja oko 16 sati uništena.


MALOGRANIČNI PRIJELAZ DAVOR – U subotu oko 8 sati na graničnom prijelazu Davor s radom je ponovno započeo prijevoz i promet skelom.

Related Post