TAKO VIŠE NE MOŽE – HDSSB TRAŽI SASTANAK GRADONAČELNIKA I ŽUPANA

921 0

NOVA GRADIŠKA, 21. veljače 2011. – Brojne teme za razmišljanje i akciju otvorio je danas HDSSB. Zaštita digniteta hrvatskih branitelja i Domovinskog rata, loše ukupno stanje u Županiji koje rezultira sve većim brojem nezaposlenih, te katastrofalno stanje u zapostavljenoj Slavoniji pitanja su o kojima su na današnjoj konferenciju za tisak govorili čelnici

 Gradske organizacije HDSSB-a i saborski zastupnik dr. Boru Grubišić. Za ukupno loše stanje u državi optužili HDZ-e i njegove koalicijske partnere. Govorili su i o gospodarskim projektima i odrednicama u Novoj Gradiški i Slavoniji koje trebaju zaposliti ljude na slavonskim njivama, tvornicama i obrtničkim radionicama. Predsjednik Josip Mikšić naglasio je da se rad HDSSB-a odvijao u kriznim vremenu i da će tako biti i ove godine.

 

Odnosi sa SDP-om

 

Na pitanje kakvi su odnosi HDDSB-a s koalicijskim partnerom SDP-om, a vezano za osnivanje Gradskog radija i kazne za nelegalno emitiranje programa, o kojima se po gradu priča, Mikšić je odgovorio da su odnosi dobri, ali i da ima pitanja o kojima se mora sjesti i razgovarati.

 

– Bilo je da su neke stvari urađene bez našeg znanja i mi smo se naravno na to ljutili. Sjeli smo za stol i razriješili nesporazume. Napisali smo cijeli jedan spisak zadaća koje nas očekuju u 2011. godini i predali gradonačelniku. Neki dan sam bio kod gradonačelnika i zatražio da vidi kada ima raspoloživo vrijeme da sjednem o i prodiskutiramo oko svih pitanja. To nas očekuje ovih dana. HDSSB podržava sve programe, koji su naši zajednički programi i zato smo podržali Proračun – kazao je Mikšić i ponovio da HDSSB nije sudjelovao u osnivanju Gradskog radija i da nisu znali da će doći do ovakve situacije po pitanju i jednog i drugog radija.

 

 

Pritisak na branitelje

 

– Stalni je pritisak prema hrvatskim braniteljima pošto je ovo izborna godina pa treba branitelje pridobiti na svoju stranu kao glasačku mašineriju. Sadašnja vlas se vrlo neodgovorno postavila prema braniteljima, a očiti primjer je slučaj Tihomira Purde – kazao je Mikšić upozorivši na stalno ponavljaju neistina, koje će ako se ne kaže prava istina o Domovinskom ratu, jednoga dana, dodao je, postati „istina“ što bi bila velika sramota za sve nas.

 

– Što se tiče događanja u Bolnici ne želim se miješati u struku. Međutim, zabraniti vrsnom doktoru, kirurgu i hrvatskom branitelju Ivanu Markoviću ulazak stavljajući na ulazna vrata zaštitare, nije se smjelo dogoditi. Dr. Marković je u teškim uvjetima spašavao živote vojnika i civila. Ukoliko ima nekih nesporazuma pozivam ih da to riješe za stolom, a ne na ovakav način. HDSSB čvrsto stoji uz branitelje- zaključio je Mikšić.

– Braniteljska udruga je postala udruga s kojom se može olako manipulirati, ucjenjivati i prijetiti. Vrijeme je da se branitelji odmaknu od bilo koje stranke i da pokažu svoju snaga kao kad je to bilo najvažnije – kazao je dr. Damir Japundžić i osvrnuo se na stanje u Bolnici.

 

– Problem nastaje kad se počne gubiti povjerenje osiguranika. – rekao je dr. Japundžić i dodao da se nada da će se stanje u kirurškoj djelatnosti normalizirati jer to nije dobro za osiguranike i za sve koji žive od Bolnice.

 

Dr. Japundžić opširno je govorio o stanju u nogometnoj organizaciji i odnosima između Nogometnog središta Nova Gradiška i Županijskog nogometnog saveza. O tome ćemo naknadno opširnije izvijestiti.

 

 

HDSSB traži sastanak gradonačelnika i župana

 

– Jedan od bitnih programa HDSSB-a bio je i biti će i u ovoj godini biti će povećanje broje zaposlenih. Četo naši građani dobivaju pogrešne informacije kako je sada na ovom ili onom mjestu povećana zaposlenost, a zanemaruje se da su neka radna mjesta ugašena i zatvorena. Prema statističkim podacima u vrijeme dok sam ja bio gradonačelnik 2007. godine broj nezaposlenih u Novoj Gradiški je bio 1485 , a 2010. Je 1663 – kazao je Mikšić i dodao da će HDSSB-e sudjelovati u svim aktivnostima kojima je cilj povećanje brojka zaposlenih.

 

Založio se i za normalizaciju odnosa između Grada Nova Gradiška i Županije i zatražio da se sastanu gradonačelnik sa suradnicima u i župan, jer su, kako je naglasio odnosi nedopustivo loši.

 

Vodeni park

 

O gospodarskom razvoju kroz novu turističku ponudu govorila je Dinka Matijević. Smatra da je izgradnja Vodenog parka u GUP-om predviđenoj turističko-sportskoj i rekreacijskoj zoni prilika za novu turističku ponudu kontinentalnog turizma. O ovom projektu javna će se rasprava održati od 28. veljače do 29. ožujka, a na tribini će se, kako je kazala, građani detaljno moći upoznati s projektom. Posebno poziva one kojima ovaj projekt služi kao predmet ismijavanja da dođu i uvjere se o kakvom se kvalitetnom projektu radi – kazala je Dinka Matijević.

Brojne kritike na račun gospodarske politike u državi izrekao je Dubravko Gubić nazvavši gospodarske mjere Vlade vatrogasnim mjerama bez efekta, a gospodarsku politiku prema Slavoniji nazvao je HDZ-ovim planskim projektom za devastaciju.

 

Uobičajeno kritičan i jasan u stavovima naspram stanja u državi, a napose u Županiji i Slavoniji bio je dr. Boro Grubišić. Posjetio je na neizvršeno obećanje Vlade staro šest godina za izgradnju južne gradske obilaznice do Industrijskog parka. Lokalna tema o kojoj je govorio bili su i škart trupci koje dobiva DI Nova Gradiška, dok trpuce prve klase, kazao je, po cijeni škarta dobiva drvna industrija iz okruženja. Dr. Grubišić je kritizirao Vladu što javnost još uvije ne zna što se to potpisuje i što nas čeka ulaskom u EU. HDSSB-e će, kazao je, organizirati tribine sa eminentnim predavačima u Rešetarima i Okučanima, a možda i u drugim mjestima, kako bi se seljak i radnik prije referenduma doznali što ih očekuje u EU.

 

Related Post

HDSSB

Autor - 13/04/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 13. travanj 2013. – Pod predsjedanjem Dinke Matijević sinoć su u gradskoj vijećnici održane izborne Skupštine mjesnih ogranaka…