Tata Slikovnica zabavljao i educirao najmlađe Novogradiščane

601 0

NOVA GRADIŠKA, 18. listopada 2020.- U organizaciji POU MAR Nova Gradiška lik Tate Slikovnice kojeg je na zanimljiv i originalan način utjelovio Igor Baksa danas je u gradskom parku zabavljao, educirao i oduševio najmlađe Novogradišćane.
Kako navodi ravnateljica Danijela Juranović, riječ je o programu inspiriranom originalnim online sadržajem koji djecu potiče na kreativno razmišljanje, pritom ih zabavljajući i educirajući. TATA SLIKOVNICA u formatu kratkih videa zabavlja male (a i velike) čitanjem slikovnica hrvatskih autora na osobit način – uz glumu, glazbu i poticanje djece na igru, a na kraju svakog videa – i na zdrav način života!
Projekt TATA SLIKOVNICA pokrenut je s početkom mjera borbe protiv koronavirusa u Hrvatskoj. Potaknut razmišljanjem o tome kako je, uslijed zatvaranja škola i vrtića, djeci oduzeta mogućnost odlaženja na dramsko-scenske programe, a kvalitetnog online sadržaja za djecu baš i nema (većina online sadržaja nudi agresivne audio-vizualne podražaje koji zatrpavaju dječju senzoriku, što guši kreativnost te potiče djecu na konzumerizam), Baksa je osmislio ovaj online projekt koji, osim što zabavlja, potiče na kreativnost i maštovitost, kroz dramsko-scensku igru čiji su osnovni građevni elementi pokret, glas, grimasa, maska i lutkarski elementi, te vrlo često melodija i ritam.
Igor Baksa iza sebe ima 12 godina profesionalnog rada u dječjem kazalištu, samostalni je umjetnik – glumac, u slobodno vrijeme bavi se glazbom, a posljednjih 8 godina najviše vremena i briga provodi kao sretan roditelj.
I ovaj hvalevrijedan događaj potvrđuje da je gradski park postao mjesto okupljanja i kreativnih događanja za stare i mlade, te mjesto druženja i zabave. Gradska glazba Nova Gradiška poziva na još jedno glazbeno druženje u subotu i nedjelju.

Related Post