TEŠKO OZLIJEĐEN BICIKLIST

1687 0

REŠETARI, 1. prosinac 2014. – Jučer u jutro oko 5 sati u naselju Rešetari dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena. Kolnikom ulice Kralja Krešimira od juga u smjeru sjevera kretao se osobni automobil,

novogradiških registracija, kojim je pod utjecajem alkohola (0,87 promila) upravljao 25- godišnjak s područja općine Rešetari. Ispred njega kretao se tehnički neispravan (neispravna svjetla) bicikli kojim je upravljao 23-godišnjak s područja općine Cernik bez reflektirajućeg prsluka ili opreme.

 

U jednom trenutku biciklist je izgubio nadzor nad biciklom i zajedno s njim pao na kolnik, a u njega je udario automobilom 25-godišnji vozač koji nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste tako da vozilo može pravovremeno zaustaviti, uslijed čega nije na vrijeme uočio biciklistu koji se zajedno s biciklom nalazio na središnjem djelu kolnika.

 

U ovoj prometnoj nesreći teške tjelesne ozlijede zadobio je biciklist kome je liječnička pomoć pružena u bolnici u Novoj Gradiški gdje je i zadržan na liječenju. Policija će protiv vozača automobila nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu za kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, a vozaču bicikla uručiti prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja u cestovnom prometu.

Related Post

UHVAĆEN U ŠVERCU ODJEĆE I OBUĆE

Autor - 26/11/2010 0
STARA GRADIŠKA, 26. studeni 2010. – Jučer oko 15.30 sati, policijski službenici za prekogranični kriminalitet Postaje granične policije Stara Gradiška su…