TENISKI KLUB NOVA GRADIŠKA – SLAVONSKI BISER – I bez pravog terena nastavljaju tradiciju dugu 92 godine

1296 0

NOVA GRADIŠKA 12. veljače 2011. – Teniski klub Nova Gradiška – Slavonski biser, za one koji nisu znali, službeno postoji već dvije godine iako se članovi, njih dvadeset, već duže vrijeme okupljaju i treniraju. Klub se inače natječe u županijskoj ligi u kojoj je također dvije godine za redom prvak. Teniski klub pod vodstvom tajnika Aleksandra Jovića

entuzijastično organizira i treninge tenisa za najmlađe svaki ponedjeljak u sportskoj dvorani OŠ „Ljudevit Gaj“. Nastupanjem toplijih dana i početkom teniske sezone na otvorenom treninzi se obavljaju čak i tri puta tjedno. Svake godine povodom vojno-redarstvene akcije „Bljesak“ klub organizira turnir na teniskim terenima u Lužanima gdje gostuju i klubovi iz drugih mjesta primjerice iz Zagreba i Križevaca.

Upravo zbog neimanja vlastitih terena klub je prisiljen organizirati natjecanja i druženja na terenima u drugim mjestima umjesto u svom gradu. Također svake nedjelje članovi odlaze trenirati u Požegu gdje plaćaju korištenje terena iz vlastitih džepova. Jučer su jedan od treninga odradili na lokaciji pomoćnog rukometnog stadiona kojega svaki put prije treniranja moraju očistiti od smeća i razbijenog stakla, no to je tema za neku drugu priču. Inicijativa u gradu Novoj Gradiški postoji samo još nikako da se realizira. Klub ima gotov projekt za jedno igralište sa zemljanom podlogom na kojemu bi, kako ističe Aleksandar Jović, odgajali mlade generacije tenisača koji bi stasali u profesionalce. Ti bi budući tenisači, nadaju se u klubu, dočekali izgradnju više terena kako bi Nova Gradiška mogla organizirati razna natjecanja i turnire na višoj razini. Za takvo što su potrebna minimalno tri teniska igrališta, a Nova Gradiška nema nijedno. Primjera radi Požega ima šest, a Slavonski brod čak osam igrališta. Postoji ideja gdje bi igralište/a bilo smješteno u okrugu sportske dvorane Elektro-tehničke škole, no vrijeme će pokazati da li će se to i obistiniti. Sluteći po sadašnjoj financijskoj situaciji u kojoj se grad nalazi tenisači će ipak još čekati na red. Želja im je također i učlanjivanje zainteresirane mladeži u klub, još jače sudjelovanje u sportskoj raznovrsnosti grada te pružanje mladim talentima šansu jer temelj za to svakako postoji. Uz pokroviteljsku potporu Slavonskog bisera, dvostruko osvajanje prvenstva županije i turnira u Križevcima, osvajanje otvorenog prvenstva u Slavonskom Brodu dokazi su da volje i ambicija svakako ima.  

 

Dodamo li tome i činjenicu da se tenis u Novoj Gradiški igra još od davne 1919. godine, tada pod okriljem ŠK Unitas. Prvi novogradiški tenisač Milan Matoković sagradio je u svom dvorištu i prvo tenisko igralište.  Teniski klub je osnovan 11 godina poslije pod vodstvom dr. Nike Gržetića koji je također realizirao i izgradnju pravog teniskog igrališta u gradu na području današnje Ulice A. Stepinca, te još jednoga kod hotela na Strmcu. Na tim terenima tenis se igrao sve do Drugog svjetskog rata. Dakle, u korist ovog “bijelog” sporta govori i tradicija stoga sretno tenisačima. 

Kontakt telefoni za zainteresirane: Aleksandar Jović (tajnik) – 091/507-448

                                                        Marko Brčić (predsjednik) – 095/837-1474 

  

Related Post

GRADSKA KUGLAČKA LIGA

Autor - 16/05/2016 0
NOVA GRADIŠKA, 15. svibnja 2016. – U organizaciji HVIDR-e Nova Gradiška odigrano je VI. kolo Gradske kuglačke lige.