„Totemi i snovi“ još je jedna izložba otvorena danas u Domu kulture

715 0

Autor Franjo Samardžić
NOVA GRADIŠKA – Mihaela Đeraj, voditeljica gradskog Odsjeka za društvene djelatnosti, danas je u izložbenom prostoru Doma kulture otvorila izložbu Totemi i snovi, umjetnice Kristine Rismondo. To je još jedna u nizu izložbi koju je organiziralo Pučko otvoreno učilište MAR Nova Gradiška na zadovoljstvo novogradiških ljubitelja likovne umjetnosti.
U ime Grda Nova Gradiška to je zadovoljstvo potvrdila i Mihaela Đeraj Zahvalila se umjetnici što je Novogradiščanima pružila priliku da se upoznaju s njenim radom, a Pučkom otvorenom učilištu i ravnateljici Danijeli Juranović zahvalila je na još jednoj izložbi. Posebno je istaknula zadovoljstvo što se nastavlja ciklus izložbi koje se otvaraju točno u podne. Smatra da se na taj način daje na važnosti i značaju autorima različitih umjetničkih opredjeljenja.
O umjetničinom radu Kristine Rismondo govorio je doc. dr. sc. Vladimir Rismondo, predsjednik Katedre za medijsku kulturu Odjela za kulturologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Glazbenim nastupom otvorenje izložbe uveličala je naša vrsna pijanistica Mia Elezović, doc. art..
Izložba je otvorena do 1. srpnja i ljubitelji likovne umjetnosti svakako bi ju trebali doći pogledati.
Kristina Rismondo rođena je 1966. u Zagrebu. Diplomirala je 1995. na nastavničkom smjeru Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi profesora Ivice Šiška, specijaliziravši se za grafiku. Radi u XV. gimnaziji gdje podučava likovnu umjetnost, te Design i Visualarts u programu Međunarodnih matura. U svom praktičnom radu koristi tradicionalne crtačke, grafičke i slikarske tehnike, a eksperimentira s digitalnim medijima. Do sada je izlagala na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu.

Related Post

Promovirano 15 novih majstora

Autor - 21/09/2010 0
SLAVONSKI BROD, 21. rujna 2010. – Na prigodnoj svečanosti podjeljene su diplome za novih 15 majstora obrtnika u Obrtničkoj komori…

Nove mjere pomoći poljoprivrednicima

Autor - 02/04/2020 0
Ministarstvo poljoprivrede nastavlja s dopunom i realizacijom mjera pomoći poljoprivredi, ribarstvu i šumarstvu uslijed okolnosti uzrokovanih pandemijom COVID-19. S tim…