TUŽBA

1070 0

Mandatno-imunitetno povjerenstvo jednoglasno je jutros Saboru predložilo da uskrati odobrenje za nastavak vođenja kaznenog postupka protiv SDP-ovog zastupnika i gradonačelnika Nove Gradiške Josipa Vukovića, kojeg je zbog klevete

 

tužio Radio Psunj. Takav prijedlog u poslijepodnevnim satima prihvatio je i Sabor te odbio skinuti imunitet Vukoviću.

 

Mandatno-imunitetno povjerenstvo dosad je uvijek, kada su u pitanju bile privatne tužbe, imalo stav da se u tom slučaju uskraćuje zahtjev tužitelja i odbija skidanje imuniteta zastupniku, pojasnila je na sjednici MIP-a njegova predsjednica Gordana Sobol.

Tako je bilo i u slučaju SDP-ovog zastupnika Josipa Vukovića, čiji je postupak, odnosno suđenje za klevetu počelo i prije, no izborom u Sabor Vuković je dobio imunitet koji ga štiti od daljnjeg vođenja postupka.

Osim (ne)skidanja imuniteta, MIP je na svojoj sjednici jednoglasno predložio da se SDP-ovcu Zvonimiru Mršiću mandat stavi u mirovanje te da ga u Saboru zamijeni sesvetski SDP-ovac Draženko Pandek. Podsjetimo, Mršić je nedavno postavljen na čelo Podravke, a zbog te funkcije morao je odstupiti s mjesta gradonačelnika Koprivnice i s mjesta saborskog zastupnika.

Oba prijedloga MIP-a u poslijedpodnevnim satima potvrdio je i Sabor, a novi zastupnik Draženko Pandek odmah je i prisegnuo.

Related Post

DAN VRTIĆA NOVA GRADIŠKA

Autor - 09/06/2013 0
Tradicionalna završna priredba predškolske djece bio je oproštaj još jedne vrtićke generacije spremne da na jesen po prvi put sjedne…