DAN ŽENA

805 0

NOVA GRADIŠKA, 9. ožujak 2012. – Ono što je bitno za Novu Gradišku i ono što po prvi put javno iznosim je da će se graditi južna obilaznica vrijedna 23 milijuna kuna. Važna je za Industrijski park i izgradnju 10 hala za koje imamo potpisane predugovore.

To je francuska tvrtka odljevaka sa 58 milijuna eura ulaganja u prvoj i 250 uposlenih, te talijanska tvrtka Marini za proizvodnju namještaja – kazao je gradonačelnik Josip Vuković čestitajući Dan žena okupljenim članicama novogradiškog Foruma žena SDP-a, dodajući da će na naše područje doći mnogi ministri, od gospodarstva do regionalnog razvoja, te da konačno ide i rekonstrukcija oba vrtića vrijedna 2,5 milijuna kuna.

 

Zorica Popović, predsjednica Foruma žena SDP-a evocirala je sjećanja na žene koje su obilježile prava žena u svijetu.

-I dalje imamo velikih nepravdi prema ženama. Među nezaposlenim najviše je žena, kod zapošljavanja u većini slučajeva, žene moraju potpisati da neće imati djecu, pristaju na manje plaće, za istu ili čak veću stručnu spremu. Crne kronike su prepune ubijenih i pretučenih žena. Žene su obrazovane, dovoljno hrabre i radišne, mogu podnijeti izazove i nedaće, ali i svu odgovornost društva u cjelini. Predstoji nam još mnogo borbe, moramo se još žešće i odlučnije boriti za pravednije i bolje sutra nas i naših kćeri – kazala je Zorica Popović.

 

-Čestitam svim ženama Međunarodni dan žena, uz želju da im ovaj dan, ali i ostali dani u godini budu okruženi pažnjom. Gradska organizacija SDP-a već dugi niz godina obilježava Međunarodni dan žena jer smatramo da je demokracija predviđena za sve i da žene imaju jednaka prava kao i muškarci. Bili smo izloženi napadima zbog toga, ali nailazili i na veliku potporu progresivnih žena – kazao, je Franjo Kikić, predsjednik Gradske organizacije SDP-a .

 

Čestitajući Međunarodni dan žena, zamjenica gradonačelnika dr. Ljepša Rakas-Vujčić podsjetila je na vrijeme prvih organiziranja obilježavanja Međunarodnog dana žena u našem gardu.

 

Druženje u povodu Međunarodnog dana žena uveličala je Pjevačka skupine „Slavča“ pjesnici Vesna i Radomir Dumičić, Evica Kraljić i Katarina Čanić.

Related Post

FORUM ŽENA SDP-a

Autor - 26/03/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 26. ožujak 2014. – Zorica Popović, predsjednica Foruma žena gradske organizacije SDP-a danas je uručila novčane potpore koje…

BLAGDANSKI DOMJENAK SDP-a

Autor - 29/12/2012 0
Nakon hajke, u koju su se uključili i neki njegovi članovi, novogradiški SDP-e u lokalne izbore ide jači i odlučniji