FORUM MLADIH SDP-a BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

505 0

Priopćenje mladih SDP-a Brodsko-posavske županije u povodu referenduma

 

-Forum mladih SDP-a oduvijek se zalagao za međuljudsku snošljivost, toleranciju i jednaka prava svih. Smatramo da se ove vrijednosti trebaju podrazumijevati budući da su implementirane u Ustav, sve državne i europske zakone, sve sa korijenom u Deklaraciji o ljudskim pravima.

 

Tijekom povijesti poznati su mnogi slučajevi gdje se manjina borila za svoja prava. Primjera radi, obojena rasa u SAD-u se dugo i mukotrpno borila za svoje pravo na jednakost, pravo što je danas samo po sebi razumljivo. Ponavlja li se povijest i danas?

 

Referendumom u nedjelju 1. prosinca posredno se uskraćuju prava LGBT osobama. Uskraćuje im se pravo na život u sigurnosti, po vlastitim uvjerenjima i na vlastiti način. Uskraćuje im se pravo na zajednicu priznatu pred zakonom i Ustavom. Uskraćuje im se pravo na budućnost. Što god neki govorili, ovo nije niti kršćanski niti dobronamjerno.

 

Kako je upravo divergentnost jedna od vrijednosti društva, smatramo da je ovaj referendum nepotreban i dugoročno štetan. Mišljenje i stavovi većine ne smiju na tako nasilan način mijenjati manjinu. Osim toga smatramo da vrijednosti obitelji i ljubav prema djetetu nikako ne ovisi o spolu roditelja.

 

Zbog ovih, i još mnogih razloga pozivamo građane da izađu na referendum i zaokruže PROTIV. Dajte svoj glas protiv diskriminacije!

Related Post

IZBORI U SDP-u

Autor - 13/11/2013 0
U drugom krugu izbora za predsjednika SDP-a u Brodsko-posavskoj županiji ponovo je izabran dosadašnji predsjednik Tihomir Jakovina, aktualni ministar poljoprivrede.

IZBORNA KAMPANJA ZA EU PARLAMENT

Autor - 02/05/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 2. svibnja 2014.– Biljana Borzan, Sandra Petrović Jakovina i Karolina Leaković kandidatkinje SDP-a za EU parlament boravile su…

IZBORI U SDP-u

Autor - 16/11/2013 0
SLAVONSKI BROD, 16. studenoga 2013. – Nezadovoljan što mu je uskraćeno sudjelovanje na konvenciji, koja će se sutra održati u…

DAN ŽENA

Autor - 09/03/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 9. ožujak 2012. – Ono što je bitno za Novu Gradišku i ono što po prvi put javno…