Turčin i Srbin švercali cigarete, Bosanac parfeme

2020 0

NOVA GRADIŠKA – Policijski i carinski službenici su dana 30. svibnja, oko 22 sata, na odmorištu Dragalić pored autoceste A3, kontrolirali osobni automobil Turskih registracijskih oznaka i broja, kojim je upravljao 61-godišnjak te su u unutrašnjosti vozila pronašli 120 kutija raznih cigareta, koje je 61-godišnji vozač unio u Republiku Hrvatsku, ne prijavivši mjerodavnim tijelima.

Zajedničkim radom policije i carine, također na istom odmorištu, oko 23.30 sati, prilikom nadzora teretnog vozila Srbijanskih registracijskih oznaka i broja, pronađeno je 3210 kutija raznih cigareta, skriveno u tovarnom prostoru, koje je 33-godišnjak neprijavljeno unio u Republiku Hrvatsku.

Protiv 61-godišnjaka i 33-godišnjaka podnesene su prekršajne prijave zbog prekršaja iz Zakona o provedbi carinskog zakonodavstva Europske unije.

 

Dana 31. svibnja, oko 12 sati, na graničnom prijelazu Slavonski Brod, na ulazu u Republiku Hrvatsku, policijski i carinski službenici su pronašli veći broj parfema i testera, koje 58-godišnji vozač nije prijavio.

Naime, kontrolirajući prtljažni prostor autobusa BiH registracijskih oznaka i broja, policijski i carinski službenici su pronašli 537 raznih parfema i testera.

Protiv 58-godišnjaka je podnesena prekršajna prijava zbog prekršaja iz Zakona o provedbi carinskog zakonodavstva Europske unije.

 

Related Post

ČAMCEM PREKO SAVE

Autor - 05/11/2013 0
Policija je u pretrazi prostorija koje koristi 46-godišnjak, na području općine Klakar, pronašla razno streljivo, kuburu ručne izrade i lovačku…