TURISTIČKA ZAJEDNICA BPŽ obogatila ovogodišnje „Brodsko kolo“

620 0

SLAVONSKI BROD, 16. lipnja 2018. – Turistička zajednica Brodsko-posavske županije u suradnji sa Obrtničkom komorom Brodsko-posavske županije i Folklornim ansamblom Broda odlučila je ove godine dodatno obogatiti i uljepšati vizualni identitet našega grada u vrijeme manifestacije „Brodsko kolo“ koja se održava svake godine sredinom lipnja i koja je najstarija folklorna manifestacija u Hrvatskoj.

U nastojanju promocije tradicijske kulture našega kraja, svoje izloge u ovaj akciji prigodno su uljepšali slijedeći vlasnici trgovina/obrta u Sl. Brodu;

  1. Trgovina i butik „Mako“ – P. Krešimira IV br. 26,

  2. Mlinar“ d.d. – P. Krešimira IV br. 8,

  3. Krojački obrt „Lauticija“ – Mesićeva 62,

  4. Trgovina-butik „Veronika“- P. Krešimira IV br. 18,

  5. Pekarnica „Janković“- P. Krešimira IV br. 5,

  6. Obrt za trgovinu „Madlen“ – P. Krešimira IV br. 44.

Svi su oni prigodnim detaljima iz života našega kraja ( rukotvorine, suveniri, ) uljepšali grad, doprinijeli značaju i potrebi o očuvanju kulturnog naslijeđa, a smotri „Brodsko kolo“ dati jedan novi sadržaj.

Namjera nam je bila da centar grada zajedno pretvorimo u jednu prigodnu etnografsku izložbu. Očekivali smo više prijava međutim kako je ovo prva godina s ovakvim dodatnim sadržajima, smatramo da će ubuduće biti veći interes te da će i ostali prepoznati smisao i doprinos svih nas u kreiranju i čuvanju kulturne i tradicijske baštine Brodsko – posavske županije i našega Graničarskog posavlja.

Turistička zajednica nagraditi će kako je u javnom pozivu i naznačila tri najbolje uređena etno-kutka tevalorizirati nagradom od 1.000,00 do 3.000,00 kn a ostalima prijavljenima također uz pomoć Obrtničke komore i Folklornog ansambla nagradu od 500,00 kn te dodatno uručiti i prigodne poklone.

Svečanost proglašenja prva tri nagrađena ali i zahvalu svim uključenima u ovu akciju upriličiti ćemo zajedno sa „Revijom narodnih nošnji i izborom najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji“, dana 17. lipnja 2018.g. /nedjelja/, s početkom u 20,00 sati u K.K.D. „Ivana Brlić Mažuranić“ u Sl. Brodu.

Related Post

MONOGRAFIJA O TEHNIČKOJ KULTURI

Autor - 20/11/2013 0
SLAVONSKI BROD, 20. studenoga 2013. – U velikoj županijskoj vijećnici predstavljena je monografija „20 godina Zajednice tehničke kulture BPŽ 1992.…