TURISTIČKA ZAJEDNICA BPŽ : Uručene nagrade za najbolji etno kutak

1407 0

Svaki od jedanaest prijavljenih etno kutaka i ove godine je bio priča i doživljaj koji je vrijedan divljenja i pažnje za vrijeme „Brodskog kola“

SLAVONSKI BROD, 17. lipnja 2019. -¸Turistička zajednica Brodsko-posavske županije u suradnji sa Obrtničkom  komorom  Brodsko-posavske županije s Folklornim ansamblom Broda odlučila je i ove godine obogatiti i prigodno oplemeniti vizualni identitet našega grada u vrijeme manifestacije „Brodsko kolo“ koja se održava od 8. do 20. lipnja 2019. godine.

U nastojanju promocije kulturne i tradicijske baštine želja nam je bila da u vrijeme središnjeg  programa „Brodskog kola“ uljepšamo izloge poslovnih prostora, ugostiteljskih lokala prigodnim etno postavom sa autohtonim detaljima našega kraja što bi vizualno oplemenilo ambijent ali i naglasilo potrebu očuvanja kulturno – tradicijskog  nasljeđa.

Stručna komisija je u odabiru prijavljenih sudionika  „UREDIMO ETNO KUTAK“  imala zadatak odabrati najbolje. Svaki od jedanaest prijavljenih  etno kutaka i ove godine je bio priča i doživljaj koji je vrijedan divljenja i pažnje.

 Važno je istaknuti da su bile dvije kategorije za ocjenjivanje.

I. U kategoriji posebne nagrade za tradiciju ali i inovativnost/eleganciju nagrade su dobili:

1. “Najtradicionalniji etno kutak” – „TOP ART”, M. Mesića 50, Sl. Brod

2. “Najelegantniji etno kutak“ – Trgovina “Madlen“ – P. Krešimira 44, Sl. Brod

 

II. Nagrade u kategoriji od prvog do trećeg mjesta etno kutka dobili su:
1. Pekarnica Mlinar d.d., P. Krešimira IV 8, Sl. Brod

2. Trgovina – butik “Veronika”, P. Krešimira IV 15, Sl. Brod

3. Krojački obrt “Anka” – M. Mesića, 40D, Sl. Brod

 

Ostalih šest prijavljenih su također nagrađeni, i to : frizerski salon “Agape, krojačka radnja “Lauticija”, trgovina “Kraš”,  HK “Style”, trgovina “Mako” ,  “Brod- turist” d.o.o.,  te im je uručena nagrada u poklon bonovima osobno na njihovim adresama tijekom današnjeg dana.

Čestitamo ovim putem još jednom nagrađenima i zahvaljujemo svima koji su se angažirali  i podržali  ovu ideju.

Turistička zajednica BPŽje svima uručila poklon bonove za konzumaciju ugostiteljskih usluga (   po prijavljenom vlasniku etno kutka i to  od  600,00 kn, 500,00 kn,  400,00 kn   da najmanje  300,00 kn ) , sve u ugostiteljskim objektima u Sl. Brodu koji su nosioci standarda „OKUSI GRANIČARSKOG POSAVLJA“. Na ovaj način smo povezali tradiciju i gastronomiju našega grada  i županije.

Županijska obrtnička komora je osigurala prigodne zahvalnice i cvijeće koje je donirala cvjećarnica“Palma”.

Nagrade su uručili tijekom sinoćnjeg završnog programa “Brodskog kola” u ime Turističke zajednice BPŽ-  direktorica ureda  Ružica Vidaković,  a u ime Obrtničke komore BPŽ – predsjednica Komore, gospođa Jelena Sedlo Ivaniš.

Stoga dragi sudionici,vlasnici i/ili djelatnici prijavljenih sudionika etno kutka posjetite ugostiteljske objekte na koje glasi poklon bon te kušajte i uživajte u slobodno vrijeme u okusima i mirisima #graničarskog Posavlja.

Related Post