Turistička zajednica Brodsko – posavske županije promovirala eno- gastro ponudu u sajmu u Gudovcu

901 0

GUDOVEC / SLAVONSKI BROD – Turistička zajednica Brodsko – posavske županije tijekom 2018.g. nastavlja   promovirati eno- gastro ponudu kako u zemlji tako i u inozemstvu. Cilj je uspostaviti još bolju suradnju između privatnog i javnog sektora a sve u cilju bolje   prepoznatljivosti  naše turističke ponude  ciljanim skupinama.

Osim potencijala   kulturnu baštine,očuvane prirodne i  tradicijske baštine,, brojnih događanja i manifestacija ,moramo spomenuti o   jedinstvenu gastronomiju u kombinaciji sa vrhunskim vinima!

Tako je na   Sajamskom prostoru u Gudovacu  je protekli vikend 10. i 11. veljače 2018. godine održan najveći pčelarski sajam u Republici Hrvatskoj, a možemo slobodno reći i jedan od najvećih pčelarskih sajmova u Europi.
Riječ je o 14. međunarodnom pčelarskom sajmu i  5. Izložbi vina i vinogradarske  opreme na kojoj se predstavilo 130 pčelara i 40-ak izlagača s ponudom vinogradarske opreme te brojne vinarije iz Hrvatske, Mađarske i Bosne i Hercegovine.
Sajam je otvorio  Tugomir Majdak, državni tajnik Ministarstva poljoprivrede koji je podijelio s nama vrlo korisne informacije. 
….U izradi je i novi Zakon o vinu, uvršten je u plan zakonodavnih aktivnosti Vlade RH za ovu godinu. Cilj je osigurati vinarima lakši pristup tržištu i kroz suradnju riješiti sva danas otvorena pitanja, kao što su kontrola vina na tržištu u cjelini, decentralizacija kontrola domaćih vina prije stavljanja u promet, vinogradarske regije, otvoriti pitanje i raspraviti moguće preuređenje, financiranje promotivnih aktivnosti hrvatskih vina”, kazao je Majdak.

Na navedenoj 5.Izložbi vina i vinogradarske opreme, koji se održao u paviljonu 9,  predstavilo se četrdesetak izlagača sa ponudom vinogradarske opreme, te mnogobrojne vinarije među kojima je ispred TZ BPŽ uspješno predstavljeno i OPG Vučković iz Oriovca. Pored velikog interesa za predstavljeni Cabernet Sauvignon OPG Vučković koji je rezultirao korisnim poslovnim dogovorima, pokazao se i izuzetno veliki interes za  turističku ponudu BPŽ, stoga možemo reći da je ovo jedan od uspješnijih sajmova kojega je posjetilo 10-tak tisuća posjetitelja.

 

Related Post