AKTUALNI SAT: Stotinu kamiona sa kamenom dnevno će prolaziti kroz grad, novogradiškoj Bolnici prijeti još jedno spajanje s brodskom bolnicom… ? (VIDEO) 

1333 0

Autor Franjo Samardžić 

 

NOVA GRADIŠKA, 28. lipnja 2022. – Današnja sjednicu Gradskog vijeća održana pod predsjedanjem  Dinke Matijević imala je  sadržajan aktualni sat. Vijećnici su postavljali pitanja  od interesa  za građane, a gradonačelnik Vinko Grgić je u  odgovorima Marijanu Radiću i Mariji Bradašić,  govorio o  aktivnostima vezanim za uređenje  željezničkog kolodvora i gradske tržnice,  te projektima i programima koji se odnose na rebalans  gradskog proračuna. 

Iz odgovara na pitanja Jelene Kovre  doznalo se o prodaji zemljišta u Industrijskom parku i novim investitorima. Davorin Slišurića   nije zadovoljan odgovorom  na  pitanje o ugovoru između Grada i Srpske  pravoslavne crkve  o zamjeni nekretnina pa je tražio dodatna obrazloženja, a Marija Mihaljević je pitala  o početku  radova  koje su najavili investitori u Industrijskom parku  i još jednom  upozorila na probleme vezane za pješački pružni prijelaz u Prvči. 

Ljiljana Ptačniik žalila se  na promet  kamiona kroz središte grada. Odgovor gradonačelnika sigurno ju nije zadovoljio kao ni sve one koji su ga čuli, a to je da će kroz grad uskoro dnevno prolaziti 100 kamiona koji će  iz kamenoloma prevoziti kamen za spojnu cestu od novog mosta na Savi  kod Stare Gradiške do autoceste. Rješenje će se tražiti u suradnji s policijom, ali  kako stvari stoje promet se ne može spriječiti. Ograničenje brzine i  sigurnost prometa u Ulici kralja Zvonimira zanimalo je Saru Šefer, a Ljepšu Rakas-Vujčić prijeti li novogradiškoj bolnici ponovo spajanje s brodskom bolnicom. 

Related Post

ZASLUŽIO JE

Autor - 20/08/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 19. kolovoz 2012. – Postavljanje biste dr. Maksimilijanu Benkoviću ispred zgrade Doma zdravlja ideja je i inicijativa dr.…

POLICIJSKE BICIKLISTIČKE OPHODNJE

Autor - 26/06/2018 0
SLAVONSKI BROD – Policijska uprava brodsko-posavska formirala je 22. travnja 2013. godine biciklističke ophodnje uz pomoć lokalne zajednice kao odgovor…