Hotelski lanac otvara resort u Hrvatskoj: “Konobarima nudimo 1500 eura, smještaj i hranu”

470 0

Najprestižniji svjetski hotelski lanac uskoro otvara resort u Hrvatskoj: “Konobarima nudimo 1500 eura, smještaj i hranu”

Novi hotel bit će prvi predstavnik prestižnog svjetskog brenda Marriott International na nekom od hrvatskih otoka

 

CRES, HRVATSKA, 22. ožujka 2024. – Sredinom lipnja Hrvatska će dobiti prvi hotel iz brenda Autograph Collection, a koji je dio najvećeg i najprestižnijeg hotelskog lanca Marriott International koji upravlja s više od 280 hotela u 50 različitih zemalja. 

Hotel će biti smješten na otoku Cresu u impresivnom morskom i šumskom ambijentu, a iza same investicije, vrijedna više od 15 milijuna eura, stoji tvrtka Valdarke d.o.o. koju vodi Nikola Avram. Riječ je o Cresaninu s više od dvadeset godina međunarodnog iskustva u hotelijerstvu i menadžmentu najuglednijnih turističkih kompanija. Također Avram je osnivač i uspješne regionalne tvrtke Alpha Hotel Management koja je  licencirana od strane Marriott Internationala za razvoj brenda na jugoistoku Europe. 

Kako se bliži otvorenje ovog turističkog dijamanta tako su iz hotela priopćili kako su u posljednjoj fazi zapošljavanja osoblja, a prilikom čega su otkrili detalje i uvjete rada. U proces zapošljavanja krenuli su još u ljeto prošle godine te naišli na sjajan odaziv.

“Sam dolazak Autograph Collection hotela koji je kategoriziran s pet zvjezdica i koja spada u premium distinctive skupinu Marriottovih hotela vijest je sama po sebi, tim više što ovaj brend debitira na hrvatskom tržištu. Osim što podižemo mikro destinaciju u turističkom smislu to radimo  praktički i za cijelu Hrvatsku. Svjesni smo iznimne potražnje za kvalitetnim hotelskim sadržajima i provjerenim brendovima”, izjavio je Avram osvrnuvši se dalje na zapošljavanje u hotelu.

“Ne možemo i ne želimo samo stati na brendu. To što smi mi veliki svjetski brend ne znači mnogo, ako njime ne upravljamo vrhunski. Upravo iz tog razloga pokušavamo zaposliti što više domaćih radnika iako smo upoznati s trendovima kretanja radne snage u Hrvatskoj. U tom smislu pružili smo uistinu respektabilne uvjete rada na svim pozicijama kako i priliči ovakvom lancu hotela. Trenutno smo još u potrazi za osobljem za rad na recepciji, konobaricama i konobarima te sobaricama i sobarima”, kaže Avram.

Tako iz novog Autograph Collection by Marriott Hotela na Cresu pozivaju sve zainteresirane da se sa životopisom prijave na  info@theisolano.com te ističu kako je trenutno otvoreno 30 pozicija.

Predviđeni početak rada je početkom svibnja, a službeno otvorenje hotela najavljeno je za sredinu lipnja ove godine. Svim konobarima bit će osiguran smještaj, hrana te plaća koje će sezati do 1500 eura. Hotel neće raditi samo tijekom siječnja i veljače, a budućim konobarima jamči se šest mjeseci rada s mogućnošću zaposlenja na neodređeno vrijeme.

Prednost Cresa kao destinacije, ističu iz Autograph Collectiona,  jest u tome što je fantastično povezan s važnim zračnim lukama i gradovima. Tajna je u tome što plovidba brodom od Krka do Cresa traje samo dvadesetak minuta, a Krk je mostom povezan s kopnom tako da se, primjerice, iz Zagreba do Cresa stiže za oko dva sata. 

Autograph Collection resort smješten je na slikovitoj obali pitoresknog Cresa, a imat će 49 soba, dva vanjska bazena, plažno područje s barom, iznimne gastro lokacije te wellnes centar.

Hotel je eksterijerom osmišljen kao spoj modernog i decentnog dizajna dok je interijer inspiriran opuštenim ambijentom starih kamenih sela i šarenih kuća na creskoj rivi koje su kroz stoljeća zadržala utjecaj venecijanske arhitekture. Energetski učinkovit dizajn, značajna upotreba kamena, drva i drugih prirodnih materijala u hotelu će stvoriti prirodan ambijent, umirujuću atmosferu te autentičan štih koji će prenositi lokalnu poruku Cresa, jednog od najljepših hrvatskih otoka.

Related Post

STRUČNA PRAKSA U NJEMAČKOJ

Autor - 21/08/2013 0
HZZ PODRUČNI URED SLAVONSKI BROD POZIVA DA SE JAVE NEZAPOSLENE MEDICINSKE SESTRE/MEDICINSKI TEHNIČARI FIZIOTERAPEUTI / FIZIOTERAPEUTKINJE KOJI ŽELE IĆI NA…