TURISTIČKI NOVINARI U POSJETI: Lizali prste i delicije zalijevali kvalitetnim vinima

917 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 11. srpnja 2020. – Turistička zajednica brodsko-posavske županije jučer je ugostila turističke novinare iz PR agencije „Zlatne riječi“ koji svojim člancima inspiriraju potencijalne turiste.
-Obavljamo zadaće koji su utemeljene zakonom, a to je primarno promocija destinacije i jačanje konkurentnosti i suradnja sa svim dionicima koji rade na brendiranju ključnih turističkih proizvoda u cilju dodane vrijednosti i održivog razvoja, dakle opstanka i na ruralnom i na urbanom području. Ugostili smo turističke novinare s ciljem da pošaljemo informaciju i izazovemo emociju kod potencijalnih turista za sve ključne turističke proizvode. Sada je primarno u pitanju eno i gastro ponuda.
Naša županija je poznata kao destinacija kulturnog i aktivnog avanturističkog turizma, destinacija povijesne baštine, ali eno i gastro destinacija koja nudi doživljaj 365 dana u godini, od urbanog do ruralnog – kazala je Ružica Vidaković, direktorica Turističke zajednice brodsko-posavske županije na imanju Opođe i kušaonici Stanal vlasnika Stanka Lazića u Cerniku, odakle su turistički novinari krenuli na cjelodnevni gurmanski press izlet po brodsko-posavskoj županiji.

Uz Ružicu Vidaković i Stanka Lazića dočekali su ih općinski načelnik Vitomir Žakić, predsjednik Udruge vinogradara i voćara općine Cernik Zvonko Živković i predsjednik Turističke zajednice općine Crnik Ivan Ivanović. Novinare su dočekali sa ćuptetama, poznatim cerničkim gastronomskim specijalitetom, rakijama i vinima. Upoznali su ih s raznovrsnom turističkom ponudom koja se nudi na području općine, od kulturnih znamenitosti i manifestacija, do vjerskog turizma i povijesnog, kulturnog i vjerskog blaga koje ima franjevački samostan, zavidnim brijem smještajnih kapaciteta, gastronomskim suhomesnatim delicijama i vinima, čijoj je prezentaciji posvećen dobar dio posjeta novinara. U Cerniku je bila i Dinka Matijević, direktorica Turističke zajednice Nova Gradiška.

Slijedeće odredište turističkih novinara bio je Slavonski dućan u Novoj Gradiški. Koje to proizvode poljoprivrednih gospodarstava i obrata nudi na svojim policama govorio je upravitelj Milan Rosić. O vinima vinara novogradiškog kraja govorio je Ozren Kraljić, a Josip Pavlagić je predstavio graševinu obiteljskog gospodarstva Pavlagić, koje je jedno od vinogradarskih i vinarskih gospodarstava koje okuplja Udruga vinogradara i voćara „Sveti Vinko“ Staro Petrovo Selo.
Nakon Nove Gradiške turistički novinari jučer su posjetili vidikovac i imanje OPG Vučković u Oriovcu, gdje su degustirali vina vlasnice Dragice Vučković i OPG Zubić u Brodskom Stupniku. U općini Brodski Stupnik posjetili su vinograd i hotel Stupnički dvori koji je nositelj standarda „Okusi hrvatske tradicije“.
Razgledali su ranč Ramarin – Garčin, degustirali vina u vinskom podrumu, a imali su i mogućnost jahati, jer imanje ima dvadesetak vrhunskih grla konja, školu jahanja i 20 kilometara jahačke staze.
Posjet turističkih novinara završio je na salašu Savus u Bukovlju koji ima restoran koji je nositelj nacionalnog standarda Okusi tradicije i standarda Okusi graničarskog posavlja.

Related Post