ŽUPANIJSKO NATJECANJE „SIGURNO U PROMET“ 2015.

548 0

Najbolji pojedinci su Emanuela Jurić iz OŠ „Viktor Car Emin“ Donji Andrijevci i Lovro Grgić iz OŠ „Ivana Gorana Kovačića“ Staro Petrovo Selo

 

SIBINJ, 4. svibanj 2015. – Natjecanje „Sigurno u prometu“ provodi se za učenike osnovnih škola s ciljem da učenici dobiju temeljna znanja o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima, te da što bolje svladaju vještinu vožnje biciklom. Natjecanje se sastoji od teorijskog dijela, provjere znanja o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima, te praktičnog dijela natjecanja, upravljanja biciklom prema točno utvrđenom sadržaju.

 

U četvrtak, 30. travnja u Sibinju, održano je Županijsko natjecanje „Sigurno u prometu“ 2015. Domaćin je kao i ranije bila Osnovna škola „Ivan Mažuranić“ u Sibinju. Uz brojne organizatore i partnere u provedbi ove preventivno edukativne aktivnosti, već tradicionalno sudjeluje i Policijska uprava brodsko-posavska.

 

Nakon otvorenja natjecanja i riječi dobrodošlice, učenici Osnovne škole „Ivan Mažuranić“ Sibinj, priredili su bogat kulturno umjetnički program, odnosno pjesme i predstave s tematikom sudjelovanja djece u prometu i njihove sigurnosti.

 

Ove godine, u natjecanju je iz osam osnovnih škola sa područja Brodsko-posavske županije sudjelovalo oko 32 učenika. Ekipe su kroz natjecanje vodili sudci i voditelji. Zadaća svake ekipe, učenika natjecatelja, bila je pokazati znanje i vještine u području prometne kulture, putem on-line testiranja i provjere vještine upravljanja biciklom na vježbalištu.

 

Voditelji i predstavnici organizatora su za najbolje: u kategoriji učenica, u kategoriji učenika, ekipno škole, nakon službene objave rezultata dodijelili zaslužene nagrade, diplome, pohvalnice i zahvalnice.

 

Najbolji u kategoriji učenica:

1. mjesto: Emanuela Jurić, OŠ „Viktor Car Emin“ Donji Andrijevci

2. mjesto: Anja Bilešić, OŠ „Ivana Gorana Kovačića“ Staro Petrovo Selo

3. mjesto: Viktorija Suvajac, OŠ „Ljudevit Gaj“ Lužani

 

Najbolji u kategoriji učenika:

1. mjesto: Lovro Grgić, OŠ „Ivana Gorana Kovačića“ Staro Petrovo Selo

2. mjesto: Ivan Kaminski, OŠ „Ljudevit Gaj“ Lužani

3. mjesto: Luka Planteković, OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Staro Petrovo Selo

 

Najbolje ekipe:

1. mjesto: OŠ „Ljudevit Gaj“ Lužani

2. mjesto: OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Staro Petrovo Selo

3. mjesto: OŠ „Viktor Car Emin“ Donji Andrijevci

 

Autor Antun Jakobović, policijski službenik za odnose s javnošću PUBP

Fotografije OŠ „Ivan Mažuranić“ Sibinj

Related Post