TURISTIČKA ZAJEDNICA ORGANIZIRALA DRUGI FESTIVAL KAVE I SLAVONSKIH KOLAČA

743 0

NOVA GRADIŠKA – Miris kave i domaćih slavonskih kolača širio se u subotnje prijepodne 13. kolovoza središnjom novogradiškom ulicom. Zvuk tambura, pjesma slavonska, djeca i mladi Folklornog ansambla mladih i umirovljenici

nadasve veselog srca i duše u narodnim nošnjama pružili su sugrađanima i gostima našega grada nezaboravan ugođaj i donijeli dašak tradicije i ljepote kakvu samo Slavonija može pružiti.

 

Novogradiški ugostitelji od Hotela “Kralj Tomislav” i Caffe bara “In”, kavane “Exit” do “Corner puba” i ovu su, drugu godinu za redom, pripremili i ponudili različite vrste kava bogatog okusa uz koje su svi koji su ih kušali za poklon dobili i malu povijesnu priču o značajnim ljudima ovoga Grada.

 

Tako je Hotel ponudio kavu “carice Marije Terezije”, Caffe bar “IN” “kavu Karla Dieneša”, novogradiškog ljekarnika ,”Exit”, kavu Kramarić, po prvom novogradiškom gradonačelniku, a “Corner pub je ponudio kavu “dr. Tomić”, poznatog novogradiškog liječnika, koji je posebno bio osjetljiv na socijalno ugroženo stanovništvo i pružao im besplatnu liječničku pomoć. Uz kavu su ponuđeni i slavonski kolači zahvaljujući obrtu “Mađarica” i pekarnici “Deni”.

Otvorenje ovogodišnjeg Festivala kave i slavonskih kolača upriličeno je pred hotelom “Kralj Tomislav” gdje se okupljenima obratila Dinka Matijević, direktorica Turističke zajednice koja je i organizator ovoga događaja uz pokroviteljstvo Grada Nova Gradiška, dok je Festival otvorila ,uz riječi zahvale sudionicima, kao i ugostiteljima, zamjenica novogradiškog gradonačelnika Vesna Đapić. Ocijenila je ovaj kulturno-turistički događaj izuzetno vrijednim za promociju našega grada, ali i važnim doprinosom sadržajima Novogradiškog glazbenog ljeta u cjelini.

 

Nakon otvorenja je vesela povorka tamburaša i članova Udruge umirovljenika te FA mladih Nova Gradiška nastavila raspjevanu i rasplesanu šetnju novogradiškom šetnicom sve do Križa.

Mnogi naši sugrađani, ali i gosti zastali su, zapjevali, fotografirali i zasigurno se tijekom dana i večeri vratili u spomenute ugostiteljske objekte koji su također osmislili bogate sadržaje.

 

Festival kave i slavonskih kolača važan je kamenčić u mozaiku turističke ponude Nove Gradiške, a sigurni smo kako će postati i tradicionalan događaj koji će u naš mali i pitomi grad u godinama koje su pred nama dovesti i nove goste.

Related Post