22.800 KUNA KAZNE: Alkoholizirani vozač (22) kod Rešetara prevrnuo automobil na krov i sletio u kanal

1871 0

REŠETARI -Noćas (23. kolovoza), u 3.10 sati, na cesti D-51, u blizini Rešetara, dogodila se prometna nesreća, slijetanje vozila s kolnika, koju je prouzrokovao alkoholizirani vozač.
Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, danas (23. kolovoza), u 12 sati, uz optužni prijedlog, priveli su 22-godišnjaka u Općinski sud u Novoj Gradiški (Prekršajni odjel), kojom prilikom ga je prekršajni sudac zbog prometnih prekršaja navedenih u današnjoj dnevnoj informaciji, kaznio novčanom kaznom u iznosu od 22.800 kuna, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju od 9 mjeseci.
Policijski službenici su očevidom utvrdili da je alkoholizirani 22-godišnjak (s 1,84 promila alkohola u organizmu), za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije, zbog neprilagođene brzine u kružnom toku, izgubio nadzor nad upravljačem vozila i sletio s kolnika. Pritom je vozilom udario u metalne stupove, nakon čega se vozilo odbilo, prevrnulo na krov o palo u kanal.
U ovoj prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba. Policijski službenici protiv 22-godišnjaka podnose prekršajni nalog, odnosno optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu, zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Related Post