U Brodsko-posavskoj županiji još 7 novih slučajeva zaraze, u bolnici 8 osoba

550 0

SLAVONSKI BROD, 30. kolvoza 2020. – U posljednjem 24-satnom razdoblju na području Brodsko-posavske županije evidentirano je 7 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina):

 

grad Slavonski Brod (4),
općina Sibinj (2)
i općina Bebrina (1).

 

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 381, dok je broj aktivnih slučajeva 141. Hospitalizirano je 8 osoba (2 osobe više u odnosu na prethodni dan), nema hospitaliziranih osoba na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije se trenutno na području Brodsko-posavske županije nalazi 788 osoba (53 osoba manje u odnosu na prethodni dan), od čega se u županijskom karantenskom objektu trenutno nalaze 2 pozitivne osobe.

 

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane kao i organizatore javnih i privatnih okupljanja da se privremeno suzdrže od organizacije istih te na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 ukoliko ih ipak organiziraju ili na njima sudjeluju. Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana- navodi u današnjem priopćenju Stjepan Bošnjaković, načelnika Stožera CZ BPŽ.

Related Post