U Gređanima iz pištolja ubio suprugu

975 0

GREĐANI, 12. lipanj 2012. – Mirno posavsko selo u kome se teško živi i u koje su se nakon Bljeska naselili Hrvati prognani iz svojih domova u Bosni i krajeva u Hrvatskoj koji su bili pod okupacijom, uznemirila je vijest o ubojstvu

Katice Gruber. Iz pištolja ubio ju je suprug Tomislav.

 

Policijska uprava Brodsko-posavska priopćila je da su policijski službenici jučer oko 1,30 sati zaprimili dojavu da je na području općine Stara Gradiška jedna osoba smrtno stradala. Utvrđeno je da se radi o ženi u dobi od 40 godina. Zbog sumnje u ubojstvo policijski službenici su uhitili 46-godišnjeg muškarca.

 

Županijski državni odvjetnik danas je ispitao Tomislava Grubera.

 

– U interesu daljnje istrage o tome događaju ne mogu kazati da li se branio šutnjom ili ne. On se i dalje nalazi u pritvorskoj jedinici PU brodsko-posavske i budući da nam predstoje još neke istražne radnje na mjestu ubojstva, nad njim još nije službeno određeno zadržavanje i druge radnje koje se u slučajevima tako teškog kaznenog djela primjenjuju – kazao je županijski državni odvjetnik Rudolf Maček.

Supružnici Tomislav i Katica Gruber svoj su novi dom našli u Gređanima nakon vojno-redarstvene akcije Bljesak. Došli su iz istočne Slavonije. Zajedno s ostalim naseljenicima i domaćim Srbima koji su u Gređanima ostali ili se nakon Bljeska vratili, gradili u svoj obiteljski život i suživot s ostalim mještanima. Imaju tri sina, jednog srednjoškolca i dva osnovca. Tomislav iz prvog braka ima i sina u Crnoj Gori.

Mještane Gređana ubojstvo je šokiralo i užasnulo. Neki kažu da se znalo događati da se iz kuće Gruberovih čuje galama i vika, da je Tomislav znao biti nasilan prema supruzi zbog čega ga je nekoliko puta napuštala. Najbliži susjedi kažu da prošle noći nisu ništa čuli, pa ni pucnjavu. Što se prošle noći točno događalo u kući Gruberovih i što je bio povod za ubojstvo utvrditi će policija i daljnja istraga koja je nastavljena i danas.

 

POLICIJSKO PRIOPĆENJE

 

– Policija je u suradnji sa državnim odvjetništvom utvrdila da je 46-godišnjak, 11. lipnja oko jedan (1) sat iza ponoći, na području Općine Stara Gradiška, iz vatrenog oružja usmrtio 40-godišnju ženu. Temeljem sudskog naloga policija je pretražila dom i prostorije 46-godišnjaka i pronašla oružje koje je ilegalno posjedovao (dvije puške, dijelovi za oružje, ručna bomba, više komada raznog streljiva). Policijski službenici su uz konzultacije s državnim odvjetništvom, doveli 46-godišnjaka u pritvorsku policijsku jedinicu, nakon čega će ga uz kaznenu prijavu zbog kaznenih djela ubojstvo i nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari, privesti u Županijsko državno odvjetništvo na prvo ispitivanje.

Related Post

UBOJSTVO U POKUŠAJU

Autor - 15/10/2013 0
Muškarac (52) zadobio je teške tjelesne ozlijede opasne po život, te je nakon operativnog zahvata zadržan u novogradiškoj bolnici NOVA…

PROMETNA NESREĆA

Autor - 14/08/2015 0
SLAVONSKI BROD, 14. kolovoza 2015. – Danas, oko 11.10 minuta, u Slavonskom Brodu, u Ulici Nikole Zrinskog, dogodila se prometna…