U INDUSTRIJSKOM PARKU NOVA GRADIŠKA OTVORENA JOŠ JEDNA TVORNICA

933 0

Tvornica trenutno zapošljava 40 djelatnika, u konačnici će zapošljavati 150 do 200 djelatnika.Ukupna vrijednost projekta izgradnje i opremanje nove tvornice, veličine 6.500 četvornih metara, iznosi 35 milijuna kuna

 

NOVA GRADIŠKA, 11. prosinac 2015. – Na prigodnoj svečanosti jučer je u Industrijskom parku otvorena nova tvornicu Klimaopreme. Bilo je puno zadovoljstva, kako kod 290 djelatnika te tvrtke, koja je jučer obilježila i 40 godina rada, te kod gradonačelnika Željka Bigovića, župana Danijela Marušića i ministra poduzetništva Gordana Masra.

Ova će tvornica u prvoj godini proizvodnje zaposlit  50  djelatnika, a  uz planirani rast proizvodnje u konačnici će Klima oprema  zapošljavati 150 do 200 djelatnika.Ukupna vrijednost projekta izgradnje i opremanje nove tvornice,  veličine 6.500  četvornih metara, iznosi 35 milijuna kuna, a investicija je sufinancirana sredstvima  strukturnih fondova Europske unije (ERDF).  Otvaranjem Klima opreme  potvrđena je   konkurentnost i atraktivnost  za investitore  novogradiškog Industrijskog parka. Vlasnik Klima opreme Branko Duvnjak za dvije je godine najavio  izgradnju nove tvornice na istoj lokaciji.

Otvaranje tvornice  bila je prigoda da se  djelatnici Klima opreme  podsjete, a brojni gosti upoznaju  s razvojnim putem tvrtke  u kome  je, kako je naglasio Branko Duvnjak, trebalo puno entuzijazma, jasna razvojna  vizija i ulaganja  u nove tehnologije, koje zajedno s  ljudskim potencijalima  jamče  proizvodnju konkurentnu  na europskom tržištu. Zahvalio se na potpori Gradu Nova Gradiška i gradonačelniku Željku Bigoviću, te Ministarstvu poduzetništva i ministru Marasu.

-Za Novu Gradišku ovo je velik dan –  kazao je gradonačelnik Željko Bigović i zahvalio se  Branku Duvnjaku i njegovom timu što su za izgradnju tvornice odabrali Novu Gradišku.  Nije propustio kazati kako je u  Industrijskom parku  ove godine s radom počela i tvornica Atlantic grupe.

Ministar Gordan Maras  istaknuo je u realizaciji  ove investicije veliku ulogu  Grada Nova Gradiška  kao jedinice lokalne samouprave.

-Zahvaljujem gradonačelniku i županu jer su dali potporu  kao jedinice lokalne samouprave da se što prije otvori novi pogon. I to je ono što me veseli. Mi smo samo u godinu i 4 mjeseca od potpisa ugovora s tvrtkom završili projekt koji je vrijedan 35 milijuna kuna, od kojih  su 18 milijuna kuna bespovratna sredstva.

Uz ovaj, još 29 novih projekata je završeno iz ovakvih potpora i ovih dana se otvaraju. Krenuli smo tako i dalje, sada su sredstva puno veća. Raspisali smo novi natječaj u svibnju mjesecu ove godine  i prvih 9 projekata će biti potpisano do kraja 2015. godine. Radimo posao zajedno i želimo podupirati ovakve tvrtke, koje stvaraju novu vrijednost, koje su konkurentne, koje donose vrijednost u Hrvatsku – kazao je ministar Maras.

KLIMAOPREMA d.d. vodeći je hrvatski proizvođač opreme za klimatizaciju, ventilaciju i čiste prostore. 40 godina isporučuje proizvode u mnoge zemlje Europe. Moderno organiziranu proizvodnu tvrtku čine vrhunski stručnjaci, moderan strojni park, ispitni laboratorij, ERP informatički sustav za upravljanje poslovnim procesima, certificirani sustav upravljanja kvalitetom ISO 9001, program za odabir proizvoda, te nove tehnologije i proizvodi.

Dodajmo da je na prigodnom otvaranju presijecanje vrpce obavio robot.

 

Related Post

FINA FORUM 2013.

Autor - 07/06/2013 0
POLJOPRIVREDNO PREHRAMBENI KOMPLEKS d.o.o. Nova Gradiška proglašen je za najuspješnijeg poduzetnika u 2012. godini u djelatnosti poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo

KLAS D.D. U STEČAJU

Autor - 21/06/2016 0
NOVA GRADIŠKA, 21. lipnja 2016. – Trgovački sud u Osijeku Stalna služba u Slavonskom Brodu, u stečajnom postupku nad dužnikom…