INDUSTRIJSKI PARK NOVA GRADIŠKA

599 0

NOVA GRADIŠKA, 27. veljače 2015. – Počeli su radovi na izgradnji tvornice KLIMAOPREMA d.d., Samobor, vodećeg hrvatskog proizvođača opreme za ventilaciju, klimatizaciju i čiste prostore u INDUSTRIJSKOM PARKU

NOVA GRADIŠKA.

Ukupna vrijednost projekta izgradnje i opremanje nove tvornice iznosi 35 mil kn, a investicija je sufinancirana sredstvima strukturnih fondova Europske unije (ERDF).

 

Izvođač radova, odabran na javnom natječaju, je tvrtka Presoflex gradnja iz Požege, a očekivani završetak izgradnje tvornice veličine 6.500 m2 je sredinom ove godine, kada se planira i početak proizvodnje na novim proizvodnim linijama, koje će u startu zapošljavati oko 40 ljudi, dok je planirano da će, razvojem poslovanja i realizacijom druge faze ulaganja u narednih nekoliko godina, ovaj broj narasti na 150-200 zaposlenika. Početak radova je nešto kasnio zbog obveza provođenja svih procedura propisanih javnom nabavom, ali to neće uzrokovati neplanirana kašnjenja.

„Ističemo kooperativnost i profesionalnost Grada Nova Gradiška i Industrijskog parka Nova Gradiška, koji su nam pomogli kako bi investicija tekla bez ikakvih zastoja, što je dodatno potvrdilo naše mišljenje o lokaciji Industrijskog parka Nova Gradiška kao najpovoljnijeg izbora za smještaj proizvodnog pogona u Hrvatskoj, uzimajući u obzir odličnu prometnu povezanost , potpunu infrastrukturu na zemljištu i raspoloživu stručnu radnu snagu. Vjerujemo , da će sada nakon što su se u Novoj Gradiški pozicionirali Atlantic Grupa, sada i Klimaoprema , i drugi investitori uvjeriti u izvrsnost poslovne zone u ovoj sredini.“ izjavio je Branko Duvnjak, Predsjednik uprave Klimaoprema d.d., Samobor.

 

„Početak izgradnje tvornice Klimaoprema d.d. u Industrijskom parku Nova Gradiška potvrda je odlučnosti Grada Nova Gradiška da maksimalno podupre razvoj gospodarstva i nova ulaganja, kao i potvrda vjerodostojnosti i partnerskog odnosa s ulagačima, koji mogu računati na visoko konkurentne uvjete za ulaganje, te punu potporu i profesionalnost Grada, Industrijskog parka i svih službi uključenih u ulaganje.

 

Sigurni smo da će ovakav odnos potaknuti i druge tvrtke da odaberu upravo Novu Gradišku za realizaciju svog ulaganja. “ Izjavio je Željko Bigović, gradonačelnik Grada Nova Gradiška.

 

Autor IPNG

Related Post

STEČAJ U SEKULIĆU

Autor - 30/01/2013 0
Kroz dražbe na Trgovačkom sudu vrijednost nekretnina DI Sekulić smanjena je sa 120 na 38 milijuna kuna. Stečaj bi mogao…

KLAS D.D. U STEČAJU

Autor - 21/06/2016 0
NOVA GRADIŠKA, 21. lipnja 2016. – Trgovački sud u Osijeku Stalna služba u Slavonskom Brodu, u stečajnom postupku nad dužnikom…